Verkkouutiset

Äänestäjiä Kallion kirjastossa Helsingissä viime vuoden eduskuntavaaleissa. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

USU: Näin EU-vaalien ehdokkaiden kotipaikat jakautuvat

Helsingin seutu on yliedustettuna suhteessa väkilukuun.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

EU-vaalien ehdokkaiden kotipaikat painottuvat pääkaupunkiseudulle. Yhteensä pääkaupunkiseudulta tulee 78 ehdokasta eli kolmasosa ehdokkaiden kokonaismäärästä, Uutissuomalainen kertoo.

Selvästi eniten EU-vaalien ehdokkaita asuu Helsingissä, 48. Toiseksi ja kolmanneksi eniten heitä tulee Espoosta ja Vantaalta, kummastakin 15. Suhteessa väkilukuun Helsingin seutu on yliedustettuna, sillä alueella asuu reilu viidesosa suomalaisista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Tiedot ehdokkaiden alueellisesta jakaumasta perustuvat Kuntaliiton ja Uutissuomalaisen selvitykseen.

Kuntaliiton tutkimuspäällikkö Marianne Pekola-Sjöblom ei näe alueellista epätasaisuutta ongelmana.

– Se ei ole oleellinen kysymys. Tärkeämpää on se, että ehdokkaat olisivat aidosti kiinnostuneita EU:n tehtävistä, Pekola-Sjöblom sanoo.

Hänen mielestään on kuitenkin hyvä, että ehdokkaita on joka puolelta maata, koska EU:ssa käsitellään paljon aluepoliittisiakin asioita kuten tukia.

Ehdokkaita on asetettu 75 kunnasta, eli kolmesta neljäsosasta kuntia ei ole yhtään ehdokasta. Eniten listoilla on ehdokkaita yli 100 000 asukkaan kunnista. Niistä kaikista on vähintään yksi ehdokas. Vähiten ehdokkaita on alle 5 000 asukkaan kunnista, yhteensä yhdeksän. Se on alle neljä prosenttia kaikista ehdokkaista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)