Tehohoitojaksot seuraavat tartuntoja viiveellä. LEHTIKUVA/TIMO AALTO

Tartuntojen lisääntyminen kuormittaa jo terveydenhuoltoa

Sairaalahoidon kuormitus on kasvanut selvästi viimeisen viikon aikana koko Suomessa.

Myös tehohoidon tarve on lisääntynyt viimeisen parin viikon aikana erityisesti Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUSin sairaaloissa, mutta tehohoidon kapasiteetti ei ole ollut valtakunnallisesti uhattuna.

Sairaalahoidossa oli keskiviikkona kaikkiaan 258 potilasta koronan takia. Potilaista perusterveydenhuollon osastoilla oli 106 erikoissairaanhoidossa 115 ja teho-osastoilla 37 potilasta.

Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan ennusteet tulevan viikon valtakunnallisista erikoissairaanhoito- ja tehohoitojaksojen lukumääristä ovat edelleen nousussa.

Nuorilla yhä eniten tartuntoja

Viikolla 8 eniten tartuntoja todettiin edelleen työikäisillä ja nuorilla aikuisilla.

Iäkkäiden osuus todetuista tapauksista on pysynyt vuodenvaihteen jälkeen pienenä. Viikolla 8 yli 60-vuotiaiden osuus oli noin kymmenen prosenttia, ja yli 70-vuotiaiden osuus noin neljä prosenttia kaikista tapauksista.

STM toteaa, että ikääntyneillä ja riskiryhmiin kuuluvilla on selkeästi muuta väestöä suurempi riski saada vakavampi tautimuoto, joutua sairaalahoitoon ja kuolla koronaviruksen aiheuttamaan tautiin.

– On selvää, että tautitapausten nopea lisääntyminen kasvattaa myös riskiä ikääntyneiden tartunnoille. Siksi koronavirustaudin riskiryhmiä pitää suojella. Tämä edellyttää kaikilta vastuullisuutta sekä alueellisten suositusten ja rajoitusten tinkimätöntä noudattamista, ministeriä toteaa.

Tautiin liittyviä kuolemantapauksia oli keskiviikkoon mennessä raportoitu yhteensä 759.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt