X
SULJE MAINOS
Abdirahim Hussein. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

”Tarkoitus ei ollut tehdä rasistien salapoliisitehtävää”

SDP:n valtuutettu Abdirahim ”Husu” Hussein pyytää anteeksi valehtelua.

SDP:n Helsingin kaupunginvaltuutettu Abdirahim ”Husu” Hussein kommentoi kohua herättänyttä taksitapausta Facebookissa ja Twitterissä. Hussein sai runsaasti julkisuutta kerrottuaan Twitterissä poistaneensa taksistaan rasistisesti käyttäytyneen matkustajan. Myöhemmin selvisi, ettei tarina pitänyt paikkaansa.

–  Pyydän anteeksi toimintaani ja sitä että olen valehdellut. Päättäjänä minun tulee toimia rehellisesti. Toimin äänestäjien luottamuksen varassa ja nyt olen rikkonut tätä luottamusta. Teen kaikkeni jotta voin palauttaa luottamuksen toimintaani, Hussein tviittaa.

Hän jatkaa hyväksyvänsä SDP:n valtuustoryhmän mahdollisesti määräämät kurinpitotoimet.

Kaupunginvaltuutettu kertoo Facebookissa, että hänen tarkoituksenaan oli ”herättää keskustelua ulkomaalaistastaustaisten taksikuskien kokemasta rasismista”.

– Tarkoitus ei ollut tehdä rasisteille salapoliisitehtävää, vaan yhteen vetävä kertomus taksikuskin rasistisesta arjesta. Sosiaalinen media elää omaa elämäänsä ja kun keskustelu haluttiin viedä eri raiteille, niin se myös tapahtui, iltapäivälehtien suosiollisella avustuksella. Ja sen myötä olen saanut lisää rasistisia ja halventavia kommentteja, Hussein toteaa.

– Kirjoitukseni ei myöskään ollut rikosilmoitus poliisille täsmällisin kellonajoin ja päivämäärin. Sen sijaan olen tehnyt useita rikosilmoituksia solvauksista, myös Tuusulanväylän tapahtumista. Tällaiset asiat ovat helposti todennettavissa, sillä taksien järjestelmät tallentavat keskustelut. Tein myös rikosilmoituksen (perussuomalaisten puheenjohtaja) Jussi Halla-ahon solvaavasta tavasta yhdistää minut toisen taksikuskin tekemään raiskaukseen, hän jatkaa.

Valtuutettu kertoo haluavansa siirtää keskustelun pois itsestään ja takaisin yhteiskunnalliselle tasolle.

– Millainen kohtelu on sallittua, miten taksiyritykset , lainsäätäjät ja Suomen poliisi turvaavat ulkomaalaistaustaisten taksikuskien mahdollisuuden tehdä työtään rauhassa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt