Verkkouutiset

TS: Eläkeläiset paremmin toimeentulevia kuin koskaan aiemmin

Eläkeläistalouksien varallisuus on yli kaksinkertaistunut 20 vuodessa, selviää Eläketurvakeskuksen Eläkeläisten toimeentulo -tutkimuksesta, kertoo Turun Sanomat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Muutama vuosi sitten eläkeläistalouksien keskimääräinen varallisuus oli runsaat 150 000 euroa, mikä oli lähes 50 000 euroa enemmän kuin palkansaajilla. Vielä 1990-luvun puolivälissä ero oli 20 000 euroa.

Eläketurvakeskuksesta selitetään eroa asuntojen arvonnousulla, sillä eläkeläisten omaisuudesta kolme neljäsosaa on asunnoissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Eläkeläisillä on aiempaa enemmän myös muunlaista omaisuutta eli maa- ja metsäomistuksia, autoja, rahastoja ja osakkeita.

Eläkeläisten kulutus on noussut reaalisesti 45 prosenttia kahdessa vuosikymmenessä, kun eläkkeiden määrä on kasvanut samalla aikavälillä kolmanneksella. Säästöön jää silti viidennes tuloista.

– Eläkkeensaajat ovat paremmin toimeentulevia kuin koskaan aiemmin, Eläketurvakeskuksen tutkimusosaston päällikkö Susan Kuivalainen toteaa Turun Sanomille.

Eläkeläisten nettotulot olivat vuonna 2014 keskimäärin noin 2 300 euroa kuussa, mikä on lähes neljä viidesosaa työssä käyvien tulotasosta. Eläkkeiden osuus tuloista oli keskimäärin runsaat 1600 euroa.

Kansainvälisesti vertaillen suomalaisten eläkeläisten ostovoima oli hieman eurooppalaista keskitasoa korkeammalla. Kun toimeentuloa mitattiin ihmisten kokemuksen perusteella, Suomi sijoittui selvästi EU:n keskiarvoa paremmin.

Tutkimuksessa vertailtiin eläkeläisten toimeentuloa vuosina 1995–2015. Eläkeläisten asemaa tarkasteltiin eläkkeiden, kotitalouksien tulojen, kulutuksen, varallisuuden ja toimeentulokokemuksen kautta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)