Verkkouutiset

Euroalueen työttömyysaste alhaisin kahdeksaan vuoteen

Euroalueen työttömyysaste laski 9,5 prosenttiin maaliskuussa, kertoo Euroopan tilastotoimisto Eurostat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Euroalueen kausitasoitettu työttömyysaste oli maaliskuussa 9,5 prosenttia, kun vuotta aiemmin samaan aikaan se oli 10,2 prosenttia. Helmikuuhun verrattuna työttömyysaste pysyi ennallaan.

Eurostatin mukaan maaliskuun työttömyysaste euroalueella oli alhaisin vuoden 2009 huhtikuun jälkeen.

Myös koko EU-alueen työttömyysaste oli maaliskuussa laskussa. Se oli maaliskuussa 8 prosenttia, kun se oli kuukautta aikaisemmin 8,1 prosenttia ja vuotta aikaisemmin 8,7 prosenttia.

Maaliskuussa koko EU:n alueella oli työttömänä yhteensä 19,7 miljoonaa ihmistä, joista 15,5 miljoonaa asui euroalueella.

Suhteellisesti vähiten työttömiä oli maaliskuussa Tsekin tasavallassa, missä työttömyysaste oli vain 3,2 prosenttia. Saksan työttömyysaste oli 3,9 prosenttia ja Maltan 4,1 prosenttia.

Korkeimmat työttömyysasteet ovat edelleen Kreikassa ja Espanjassa. Kreikassa työttömyysaste oli 23,5 prosenttia ja Espanjassa 18,2 prosenttia. Espanjan työttömyysaste on kuitenkin laskenut kohtuullisen ripeästi vuodentakaisesta 20,3 prosentista.

Suomen vastaava työttömyysaste oli Eurostatin mukaan maaliskuussa 8,8 prosenttia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)