Verkkouutiset

STTK haluaa avata kehysriihipäätöksiä

STTK:n puheenjohtajan Antti Palolan mukaan järjestö edellyttää työttömyysturvaa ja eläkeindeksiä koskevien kehysriihipäätösten uudelleen arvioimista minihallitusneuvotteluissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Me edellytämme, että tulevissa minihallitusneuvotteluissa otetaan kehysriihipäätökset, jotka koskettavat työttömyysturvaa ja eläkeindeksiä, uudelleen arvioitaviksi, Antti Palola (sd.) sanoi torstaina STTK:n tiedotustilaisuudessa.

Palola viittaa kevään kehysriihessä tehtyihin ansiosidonnaisen työttömyysturvan leikkaukseen ja sosiaaliturvaetuuksien indeksikorotusten jäädyttämiseen. Hallitus leikkasi myös eläkeindeksejä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Myös SDP:n uusi puheenjohtaja Antti Rinne (sd.) on ehdottanut kehysriihipäätösten avaamista ja todennut, että valtion omaisuuden myymisestä saatavat 1,9 miljardia euroa olisi pitänyt käyttää työpaikkojen luomiseen, ei velan lyhennykseen.

SAK totesi torstaina tiedotteessaan, että järjestön tavoitteena on perua eläkkeiden indeksileikkaus tai muuttaa se väliaikaiseksi siten, että eläkkeet palautetaan sovitussa ajassa alkuperäiselle tasolle.

Palola sanoi pitävänsä SAK:n tavoitteita ymmärrettävinä, mutta STTK ei hänen mukaansa aja eläkkeiden indeksileikkausten muutosta sanatarkasti samalla tavalla kuin SAK.

– Me olemme todenneet omassa kannanotossamme, että tämä asia pitää avata ja siitä pitää keskustella ja katsoa, voisiko hallitus päättää indeksileikkauksien väliaikaisuudesta, Palola totesi.

SAK:n puheenjohtajan Lauri Lylyn (sd.) mukaan järjestö joutuu todennäköisesti nostamaan indeksiasian käynnissä oleviin eläkeneuvotteluihin, jos asiaa ei saada muutettua.

Lue myös:

STTK: Eläkeiän nosto mahdollista, jos…

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)