Verkkouutiset

Kehitteillä oleva Ukrainan taistelurobotti. / Mihailo Fedorov / X

Robottivaunut voivat pian räjäyttää juoksuhautoja

Ukrainan robottivaunuja voidaan käyttää niin kuljetuksiin kuin iskuihinkin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukrainan robottivaunut voivat kohta räjäyttää vihollisen juoksuhautoja, käy ilmi Ukrainan armeijan Telegramissa julkaisemasta viestistä. Videon on sosiaalisessa mediassa jakanut tunnettu Ukrainan sodan tarkkailija, yhdysvaltalainen sotatutkija Rob Lee.

Videolla esitellään Ukrainan miehittämätön maa-ajoneuvo ARK-1, jota ukrainalaiset kuvailevat ”kamikaze-robotiksi”. Ukraina on jo aikaisemmin ilmoittanut ryhtyvänsä massatuottamaan robotteja, joilla pystyttäisiin ainakin osin korvaamaan etulinjaan sijoitettuja sotilaita. Ukrainan sodan aikana lennokit ovat vakiintuneet osaksi sodankäyntiä, ja Ukrainan mukaan juuri miehittämättömät maa-ajoneuvot voivat olla sodan seuraava teknologinen käännekohta.

Telegramissa Etelä-Ukrainan armeija kuvailee kauko-ohjattavaa robottia ”henkiä pelastavaksi innovaatioksi”. Ajoneuvo kiihtyy 45 kilometriin tunnissa, ja sillä voidaan toimittaa muun muassa lääkkeitä ja elintarvikkeita puolustajille. Robottia voidaan myös käyttää kamikaze-iskuissa vihollisen kalustoa ja linnoituksia vastaan.

– Mutta tärkeintä on, että kuljettaja on turvassa jopa 20 km:n etäisyydellä, Ukrainan armeija kertoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)