Paikallinen kilpailutilanne ratkaisee lopulliset hinnat pumpuilla. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Täällä ovat joulun halvimmat ja kalleimmat huoltamot

Joulumatkalaisen kannattaa tänä vuonna tankata Nokialla tai Hämeenlinnassa.

Polttoaineiden hinnat vaihtelevat tänäkin jouluna merkittävästi riippuen siitä, missä päin Suomea ollaan.

Polttoaine.net-hintaseuraussivuston mukaan tänä jouluna kaikista edullisimmat huoltoasemat löytyvät entisen Hämeen läänin alueelta, eli toisin sanoen Nokialta ja Hämeenlinnasta. Kymmenen halvimman huoltoaseman joukossa on peräti viisi nokialaista ja neljä hämeenlinnalaista huoltoasemaa.

Yhtiöistä edullisimman sijan paikasta kilpailevat Neste ja Teboil. Edullisin 95 -bensiinin hinta asettuu näillä alueilla 1,404 euroon litralta. Kaikilla kymmenellä edullisimmalla huoltoasemalla litrahinnat asettuvat 95 -bensiinin kohdalla 1,404 ja 1,468 euron väliin, 98-bensiinin 1,494 ja 1,542 euron ja dieselin kohdalla 1,319 ja 1,376 euron väliin.

Myös kallein huoltoasema löytyy niin ikään Hämeestä. Kanta-Hämeen Jokioisissa litrasta 95 -bensiiniä saa maksaa Nokian huoltoasemia yli 20 senttiä enemmän, peräti 1,625 senttiä litralta. 98 -bensiinin kohdalla hinta on 1,679 euroa ja bensiinin 1,499 euroa litralta.

Seuraavaksi kalleimmat huoltoasemat löytyvät Akaasta, Jyväskylästä, Pirkkalasta, Ilomantsista, Riihimäeltä ja Helsingissä. Peräti viisi 20:stä kalleimmasta huoltoasemasta sijaitsee Helsingissä ja kolme Ilomantsissa.

Polttoaineiden hintojen suuret linjat määräytyvät maailmanmarkkinatilanteen mukaan, mutta paikallinen kilpailutilanne sanelee lopullisen pumppuhinnan.

Huoltoasemaketjut seuraavat polttoaineiden menekkiä ja lähialueen hinnoittelua. Halvimpien ja kalleimpien huoltoasemien tarkat osoitteet ja sijainnit löytyvät täältä.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt