Verkkouutiset

Liikenne

Nämä agentit partioivat salaa matkustajakoneissa

Yhdysvaltain presidentti John F. Kennedy linjasi 1960-luvun alussa, että liittovaltion poliisien olisi kuljettava mukana tietyillä korkean riskin matkustajalennoilla. Tuolloin oli tapahtunut useita runsaasti julkisuutta saaneita lentokonekaappauksia.

Liittovaltion Air Marshal -ohjelma aloitettiin FAA-ilmailuhallinnon alaisuudessa vuonna 1962 alun perin 18 vapaaehtoisen voimin. Tehtävät kehittyivät vuosikymmenten varrella, mutta suurimmat muutokset tehtiin syyskuun 11. päivän terrori-iskujen seurauksena vuonna 2001. Hanke siirrettiin tuolloin kotimaan turvallisuusvirasto DHS:n alaisuuteen.

Agentit toimivat liikenteen turvallisuudesta vastaavassa TSA:ssa. Heidän määränsä kasvoi alkuperäiseen nähden eksponentiaalisesti.

Washington Post -lehden mukaan siviilivaatteissa matkustavien agenttien tarkka määrä ei ole tiedossa, mutta heitä uskotaan olevan tuhansia. He kulkevat lentokoneiden lisäksi Yhdysvalloissa metroissa, lautoilla, junissa ja busseissa. Lentokoneessa mahdollisesti tapahtuvia välikohtauksia kuvaillaan erityisen haastaviksi.

– Olet metalliputkessa, jossa ympärillä on yli 200 tuntematonta ihmistä. Vauhtia on 800 kilometriä tunnissa ja korkeutta 10 000 metriä, viranomaisten koulutuksesta vastaava Martin Haibach sanoo.

Henkilöstöä tiettävästi ohjataan tietyille reiteille ajantasaisten riskiarvioiden perusteella. Agentit eivät koskaan matkusta yksin, eli mukana on ainakin kaksi henkilöä. Kaikkia lentoja on mahdotonta suojata, sillä FAA:n kirjoissa niitä on yli 45 000 joka päivä.

He voivat lukea kirjoja, katsoa elokuvia ja toimia kuten tavallisetkin lentomatkustajat. Alkoholin käyttö on kielletty. Lentokoneen henkilökunnalle kerrotaan joskus, että air marshal -agentteja on kyydissä.

Yli 300-metrinen alus laskettiin vesille Meyerin Turun telakalla

TUI Cruises -varustamon yli 300-metrinen Mein Schiff 7 -alus laskettiin vesille Meyerin Turun telakalla perjantaina.

Alus siirretään viikonlopun aikana varustelulaituriin, missä sen valmiiksi koottu runko viimeistellään valmiiksi risteilyalukseksi seuraavan puolen vuoden aikana.

– Mein Schiff 7:n myötä rakennamme Meyer Turun telakalla ensimmäistä kertaa laivaa, jossa on sisään rakennettu metanolivalmius. Se merkitsee valtavaa harppausta pyrkimyksessämme alan johtajuuteen vihreässä siirtymässä, sanoo Meyer Turun toimitusjohtaja Tim Meyer tiedotteessa.

Mein Schiff 7 on yli 300 metriä pitkä ja siinä on 15 kantta. Aluksen tilavuus on 111500 bruttovetoisuustonnia.

Laivan 1461 hyttiin mahtuu yhteensä 2894 matkustajaa ja noin tuhannen hengen miehistö.

Syyllistyi kahteen törkeään rattijuopumukseen saman illan aikana

61-vuotias mies syyllistyi törkeään rattijuopumukseen kaksi kertaa saman illan aikana, Hämeen poliisilaitos kertoo tiedotteessa.

Tapaus sai alkunsa kello 16.15 aikaan Riihimäellä tapahtuneesta kahden henkilöauton välisestä peltikolarista. Osalliset eivät päässeet asiassa sopuun syyllisyydestä, jonka takia paikalle kutsuttiin poliisi.

Partion tullessa paikalle, selvisi, että 61-vuotias mies oli osunut paikalla olleeseen auton kuljettajan puoleiseen etukulmaan. Partio puhallutti osalliset ja selvisi, että kyseinen kolaroitsija oli nauttinut alkoholia.

Mies puhalsi seulonta-alkometriin 1,88 promillen lukemat. Mies kuljetettiin tarkkuusalkometrikokeeseen, joka vahvisti törkeän rattijuopumusepäilyn. Poliisin mukaan miestä epäillään myös liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Mies päästettiin tarkkuusalkometrikokeen jälkeen vapaaksi ja noin kello 20 aikaan samasta autosta tuli ilmoitus valtatie 3:lta Janakkalasta.

Partio sai auton pysäytettyä ja tällä kertaa mies puhalsi seulonta-alkometriin 2.19 promillea.

Tällä kertaa miestä ei poliisin mukaan päästetty tarkkuusalkometrikokeen jälkeen vapaaksi, vaan hänet toimitettiin poliisilaitokselle odottamaan selviämistä ja kuulusteluja.

Suomen Lähijunat tavoittelee kahta miljoonaa suomalaista lähijunaliikenteeseen

Näin Suomen Lähijunat Oy on ensimmäinen henkilöjunaliikenteen operaattori Suomessa avautuvilla markkinoilla, joka omistaa ja operoi henkilöjunaliikennettä VR:n lisäksi.

– Upea päivä suomalaisen joukkoliikenteen historiassa. Näiden täyden modernisoinnin läpikäyvien junien avulla tulemme tarjoamaan säännöllistä lähijunaliikennettä kustannustehokkaasti ympäri Suomen, missä sitä ei ole aiemmin ollut saatavilla, yhtiön toimitusjohtaja Antero Alku sanoo tiedotteessa.

Suomen Lähijunien tavoitteena on tarjota 30 minuutin välein kulkevaa lähijunapalvelua suurilla kaupunkiseuduilla sekä kahden tunnin vuorovälein kulkevaa aluejunapalvelua, joka yhdistää kuntakeskuksia toisiinsa.

– Tavoitteenamme on parantaa joukkoliikenteen suosiota, lisätä kuntien elinvoimaa sekä tuoda 2 miljoonaa suomalaista säännöllisen lähijunaliikenteen piiriin. Nämä 11 junaa ovat ensimmäinen askel, joilla voimme palvella uusia kaupunkiseutuja jo vuoden 2025 aikana, yhtiön varatoimitusjohtaja Jaakko Mustakallio kertoo.

Yhtiön mukaan säännölliselle lähijunaliikenteelle on potentiaalia seuraavilla reiteillä:

Uusikaupunki–Turku–Salo
Loimaa–Turku–Turku Satama tai Naantali
Rauma–Sastamala–Nokia–Tampere
Tampere–Kangasala–Orivesi
Tornio–Kemi–Oulu–Raahe
Helsinki–Karjaa–Inkoo–Tammisaari–Hanko
Äänekoski–Jyväskylä–Muurame
Keuruu–Jyväskylä–Hankasalmi–Pieksämäki–Savonlinna
Vaasa–Seinäjoki–Ähtäri
Seinäjoki–Lapua–Kauhava–Härmä–(Pietarsaari/Kokkola)
Iisalmi–Kuopio–Suonenjoki
Joensuu–Viinijärvi–Varkaus–Pieksämäki
Kouvola–Lappeenranta–Imatra
Pieksämäki–Mikkeli–Mäntyharju–(Kouvola)
Itä-Suomen aluejuna (Järvi-Suomen rengasreitti)

Muita mahdollisia reittejä:

Pieksämäki–Savonlinna–Parikkala
Kuopio–Siilinjärvi–Juankoski–Kaavi–Joensuu
Seinäjoki–Kurikka–Kauhajoki–(Teuva–Närpiö–Kaskinen)
Oulu–Muhos–Utajärvi–Vaala
Heinola–Lahti–Orimattila

Itsenäisyyspäivänä useita mielenosoituksia, näin poliisi varautuu

Helsingissä järjestetään itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta 2023 perinteisten juhlallisuuksien lisäksi useita mielenosoituksia.

Itsenäisyyspäivän tapahtumat aiheuttavat muutoksia liikennejärjestelyihin, julkisen liikenteen reitteihin sekä kevyen liikenteen kulkuun Helsingissä. Poliisi on näkyvästi läsnä kantakaupungissa ja turvaa tapahtumien sujuvuuden.

– Itsenäisyyspäivänä Helsingissä järjestetään useita eri tapahtumia aamusta iltamyöhään. Poliisi turvaa näiden tapahtumien sujuvuuden ja valvoo yleistä järjestystä koko päivän, sanoo Helsingin poliisilaitoksen alueen itsenäisyyspäivän tapahtumien operaatiojohtaja, ylikomisario Jere Roimu tiedotteessa.

Poliisi on saanut tähän mennessä ennakkoon ilmoituksen kolmesta mielenosoituksesta tai kulkueesta. Mielenosoitusten määrä ja kulkueiden reitit tarkentuvat yhä, minkä vuoksi niistä tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.

Yleisestä kokouksesta tai mielenosoituksen järjestämisestä tulee ilmoittaa poliisille 24 tuntia ennen kokouksen alkamista. Ilmoitus on maksuton.

Vältä turhaa yksityisautoilua keskustassa

Useiden mielenosoituskulkueiden vuoksi poliisi suosittelee välttämään turhaa yksityisautoilua kello 15–21 välisenä aikana etenkin keskustan alueella kuten Senaatintorin, Kruununhaan, Katajanokan ja Töölön ympäristössä.

Ylioppilaiden soihtukulkue vaikuttaa liikenteeseen myös presidentinlinnan ympäristössä. Pohjoisesplanadilta autoliikenne suljetaan kulkueen liikkumisen ajaksi. Poliisi ohjaa liikennettä Meritullintori–Pohjoisranta-reitillä.

– Itsenäisyyspäivän iltana on hyvä varata aikaa keskustassa liikkumiseen. Kulkueet voivat vaikuttaa hetkellisesti myös julkisen liikenteen aikatauluihin. Poliisi voi ohjata liikennettä tarvittaessa poikkeusreiteille, ylikomisario Jere Roimu kertoo.

Ilmailua rajoitetaan Helsingissä itsenäisyyspäivänä

Itsenäisyyspäivänä ilmailua rajoitetaan Helsingin keskustassa kello 6.00–24.00 välisenä aikana. Rajoitus koskee niin miehitettyä kuin miehittämätöntäkin ilmailua (dronet). Tilapäinen rajoitusalue on perustettu viranomaisten oman ilmailutoiminnan ja alueella olevien yleisötapahtumien turvaamiseksi.

Viranomaisilla on alueella vilkasta ilmailutoimintaa itsenäisyyspäivänä, ja rajoituksen noudattamista valvotaan tarkoin. Kiellon rikkomisesta seuraa sakkorangaistus ja lisäksi laitteet voidaan tuomita rikoksentekovälineinä valtiolle menetetyiksi.

Rajoitukset eivät koske sotilas-, rajavartio-, poliisi-, tulli-, merenkulku- ja ilmailuviranomaisia eikä pelastustointa, ensihoitopalvelua tai potilaskuljetuksia hoitavia viranomaisia tai heidän määräämiään lentoja silloin, kun näille viranomaisille säädettyjen tehtävien suorittaminen vaatii lentämistä alueella.

Rajoitukset eivät myöskään koske kiireellistä lääkintälentotoimintaa helikoptereilla, eikä lentoja, jotka perustuvat Suomea sitovaan kansainväliseen velvoitteeseen.

Poliisi muistuttaa tiedotteessa, että jokainen lennättäjä on velvollinen noudattamaan alueella olevia lentorajoituksia.

Dieselin keskihinta laskenut 25 senttiä vuoden aikana

Bensiinin ja dieselin keskihinnat halpenivat marraskuussa useita senttejä lokakuuhun verrattuna, kertoo Tilastokeskuksen tuore polttonesteiden keskihintoja kuvaava tilasto.

95 E10 -bensiinilitra maksoi marraskuussa keskimäärin 1,95 euroa, joka on viisi senttiä vähemmän kuin lokakuussa.

Diesel maksoi marraskuussa keskimäärin 2,03 euroa, jossa on pudotusta kolme senttiä lokakuuhun verrattuna.

Eniten halpenivat 98 E5 -bensiinin ja kevyen polttoöljyn keskihinnat – molemmat kuusi senttiä. 98 E5 -laatu maksoi marraskuussa keskimäärin 2,04 euroa ja kevyt polttoöljy 1,48 euroa.

Viime vuoden marraskuun keskihintoihin verrattuna dieselin litrahinta on tullut alas peräti 25 senttiä ja 95 E10 -bensiinin hinta 12 senttiä.

Polttoaineen pumppuhintaa määrittää öljyn maailmanmarkkinahinta, joka heilahtelee jatkuvasti. Brent-raakaöljy maksoi lokakuun lopussa noin 89 dollaria barrelilta. Torstaina barrelihinta oli noin 83 dollarissa.

Hallitusohjelman mukaan uusiutuvien polttoaineiden jakeluvelvoite pysyy nykyisessä 13,5 prosentissa ensi vuonna.

 

Rankat seuraukset: Näin käy liikenteen ”giljotiinin” tekemisestä

– Monille tulee yllätyksenä, että 20 päiväsakosta alkaen kortti laitetaan hyllylle vakavasta piittaamattomuudesta, valistaa ylikomisario Dennis Pasterstein viestipalvelu X:ssä.

Pasterstein on jakanut viestipalvelussa esimerkkejä eri suojatiesääntöjen laiminlyönneistä ja niiden seuraamuksista.

Esimerkiksi suojatien eteen pysähtyneen ajoneuvon ohittaminen eli niin sanottu giljotiini voi Pastersteinin mukaan tuoda autoilijalle 10-18 päiväsakkoa tilanteessa, jossa kuljettaja hidastaa mutta ohittaa suojatien eteen pysähtyneen ajoneuvon pysäyttämättä.

Mikäli kuljettaja ohittaa suojatien eteen pysähtyneen ajoneuvon hidastamatta, voi ylikomisarion mukaan olla kyse vakavasta piittaamattomuudesta. Tämä voi johtaa jopa yli 20 päiväsakkoon ja samalla kortin hyllyttämiseen.

Kokoomusedustaja jakeluvelvoitteesta: Ei ole ollut realistista

Kansanedustaja, talousvaliokunnan varapuheenjohtaja Ville Kaunisto (kok.) pitää polttoaineiden hinnankorotusten torjumista tärkeänä toimena autoa käyttävien ihmisten arjen kustannusten helpottamiseksi.

Eduskunnan talousvaliokunta esittää hallitusohjelman mukaisesti kevennyksiä polttonesteiden jakeluvelvoitteeseen. Sanna Marinin (sd.) hallituksen päätösten myötä jakeluvelvoite olisi noussut vuoden 2024 alusta nykyisestä 13,5 prosentista 28 prosenttiin, mikä olisi nostanut pumppuhintoja dieselin osalta noin 17 senttiä litralta ja bensiinin osalta noin 15 senttiä litralta.

Kaunisto pitää polttoaineiden hinnankorotusten torjumista tärkeänä toimena autoa käyttävien ihmisten arjen kustannusten helpottamiseksi.

– Valtaosalle suomalaisista polttomoottoriauto on yhä välttämätön arjen hallinnan väline. Autoilunkin kustannuksia tulee helpottaa valtiontalouden kannalta kustannustehokkailla toimenpiteillä, kuten jakeluvelvoitetta keventämällä. Suomen eurooppalaisittainkin korkea autoköyhyys ei parane entistäkin korkeammilla polttoainehinnoilla, hän sanoo tiedotteessaan.

Hän toteaa, että Petteri Orpon (kok.) hallitus ei poista jakeluvelvoitetta.

– Ensi vuonna velvoite säilyy nykytasolla, minkä jälkeen sitä asteittain nostetaan siten, että vuonna 2025 taso on 16,5 prosenttia, 2026 taso on 19,5 prosenttia ja lopulta vuonna 2027 22,5 prosenttia.

– Jakeluvelvoitteelle määritetään uskottava kasvu-ura, johon sitoudutaan. Kustannuspaineen helpottamisen ohella on tärkeää hillitä liikenteen päästökuormitusta, Kaunisto sanoo.

Hänen mukaansa hallituksen esitys paitsi helpottaa autoilijoiden kustannuksia, myös vakauttaa investointiympäristöä.

– Ei ole ollut realistista tavoitella jakeluvelvoitetason yli kaksinkertaistamista kertarysäyksellä. Yksittäinen ihminen on pidettävä muutosten keskellä aina mielessä, ja siksi keskiössä onkin suomalaisten arjen kustannusten kasvun hillintä. Samalla pitkälle tulevaisuuteen linjattu sitoumus muodostaa pohjan investoida uusiin puhtaisiin ratkaisuihin, kuten uusien sähköpolttoaineiden tuotantoon, Kaunisto sanoo.

Hän korostaa, että maltillinen politiikka on tärkeää myös käynnissä olevan hybridisodankäynnin vuoksi. Venäjä kun pyrkii jatkuvasti etsimään Suomesta kansaa jakavia ilmiöitä.

– Tämän vuoksi on tärkeää, että suhtaudumme asioihin mahdollisimman pragmaattisesti. Hallituksen jakeluvelvoitteen suhteen päättämä linja on hyvä esimerkki siitä, että voimme pyrkiä kohti kunnianhimoisia ympäristötavoitteita pitäen samalla huolta myös ihmisten ostovoimasta ja siten myös esimerkiksi tukea turvallisuuspoliittisesti tärkeää pitkien välimatkojen itäistä Suomea, Kaunisto toteaa.

Maailman suurin risteilyalus luovutettiin Turussa

Meyerin Turun telakka luovutti maanantaina Icon of the Seas -aluksen sen tilaajalle Royal Caribbean International -varustamolle.

Icon of the Seas on maailman suurin risteilyalus, joka on myös varustamonsa ympäristöystävällisin laiva.

Alus lähtee Turun telakalta kuluvan viikon aikana ja aloittaa ensimmäisen matkansa Miamista ensi vuoden tammikuussa. Icon of the Seas tulee vakituisesti risteilemään Karibian alueella.

Monimutkainen projekti

Icon of Seasin rakentamista kuvaillaan Suomen teollisen historian yhdeksi monimutkaisimmista projekteista. Aluksella on muuan muassa painavin ja pinta-alaltaan suurin milloinkaan laivaan nostettu lasi-teräsrakenne. Aluksesta löytyy myös 15-metrinen pyöreä elämysportaikko, joka on osa laivan kantavaa rakennetta.

Aluksen kahdeksalta erilaiselta teema-alueelta löytyy niin merten suurin vesipuisto, elävistä kasveista koostuva Central Park, vesiakrobatiaviihdettä tarjoava AquaTheatre kuin nelisenkymmentä erilaista ruokapaikkaa.

7600 matkustajaa

Icon of the Seas -alus on pituudeltaan 365 metriä ja rungon leveys on 48,5 metriä vesiviivalla.

Aluksen kapasiteetti on 7600 matkustajaa ja 2350 miehistön jäsentä. Alus liikennöi Panaman lipun alla.

Tesla haastaa Ruotsin valtion oikeuteen

Sähköautovalmistaja Tesla on haastamassa Ruotsin valtion oikeuteen, kertoo ruotsalainen talouslehti Dagens Industri.

Taustalla on teollisuusalan ammattiliiton IF Metallin Teslaa vastaan aloittama lakko, jonka seurauksena autonvalmistaja ei saa rekisterikilpiä uusille autoilleen. Useampi ammattiliitto on tämän lisäksi liittynyt sympatialakkoon IF Metallin rinnalle.

Teslan haaste on osoitettu Ruotsin Liikennevirastolle.

– Rekisterikilpien takavarikointi on syrjivä hyökkäys Teslaa vastaan eikä perustu lakiin, yhtiö kirjoittaa oikeudelle maanantaina toimittamassaan kanteessa Dagens Industrin mukaan.

 


		

Autoilija ohitti suojatielle pysähtyneen – 26 päiväsakkoa ja kortti hyllylle

Suojatien eteen pysähtyneen auton ohittanut autoilija sai 26 päiväsakon rangaistuksen Helsingissä. Lisäksi hän menetti ajokorttinsa määräajaksi.

Asiasta kertoo Helsingin poliisilaitoksen ylikomisario Dennis Pasterstein viestipalvelu X:ssä. Julkaisunsa yhteyteen hän on jakanut tallenteen poliisin ajokamerasta.

Video on katsottavissa tämän jutun lopussa.

Tallenteella on nähtävissä, kuinka autoilija ohittaa Helsingin Mannerheimintiellä suojatien eteen pysähtyneen auton. Tallenteella on nähtävissä, että samaan aikaan jalankulkija oli ylittämässä suojatietä.

Video päättyy siihen, kun poliisipartio lähtee seuraamaan piittaamattomasti käyttäytynyttä kuljettajaa.

Pastersteinin mukaan kyse ei ole poikkeuksellisesta tilanteesta.

– Nämä liputetaan sivuun jokikinen! Todella harmillista, että uusia tapauksia vaan tulee ja tulee, Pasterstein kirjoittaa.

Pysäköinti mullistuu lähitulevaisuudessa

Pysäköintiala Suomessa on kokenut ennennäkemättömän muutoksen viime vuosina, kun digitaaliset ratkaisut ovat mullistaneet sekä pysäköinnin maksamisen että valvonnan.

Suomalaisten pysäköintialan toimijoiden yhdistys SPATY ry:n arvion mukaan tulevalla vuosikymmenellä digitaalinen aikakausi alkaa lopullisesti.

Teknologia on jo tuonut pysäköintialalle merkittäviä edistysaskeleita, kuten mobiilisovellukset pysäköintimaksujen suorittamiseen, digitaaliset pysäköintiluvat ja älykkään teknologian pysäköinnin hallintaan. Nämä innovaatiot eivät ainoastaan tehosta pysäköintiä vaan edistävät myös kestävää kehitystä.

2000-luvulla pysäköinnin ja pysäköinninvalvonnan alalla on tapahtunut useita huomattavia digitaalisia edistysaskeleita.

Merkittävimpiä uudistuksia ovat mobiilisovellusten ja etämaksamisen käyttö pysäköinnin maksamisessa, digitaaliset pysäköintiluvat, pysäköintiautomaattien kehitys sekä reaaliaikaisen datan, analytiikan ja älykkään teknologian hyödyntäminen pysäköinnin ohjaamisessa.

– Mobiilisovellusten käyttöönotto on ollut viime vuosien suurin digitaalinen edistysaskel pysäköintialalla. Nykyisten sovellusten ansiosta on mahdollista jatkaa pysäköintiaikaa etänä sekä seurata ja hallinnoida pysäköintiaikaa reaaliajassa ilman, että tarvitsee palata autolle. Tämä on helpottanut autoilijoiden arkea ja tehostanut valvontaa, SPATY ry:n hallituksen puheenjohtaja Christian Metsäranta kertoo.

Hänen mukaansa pysäköintiala Suomessa on matkalla kohti tulevaisuutta, jossa teknologia ja kestävä kehitys kulkevat käsi kädessä.

– Tulevaisuudessa pysäköinti ei ole enää vain autojen säilyttämistä vaan osa laajempaa liikkumisen ekosysteemiä, jossa älykkäät järjestelmät, kuten tekoäly ja big data, optimoivat pysäköintitilojen käyttöä ja liikenteen virtausta. Digitalisaatio ei pysäköintialalla ole vain teknologian kehittämistä, vaan osa laajempaa yhteiskunnallista muutosta, jossa pysäköinti tukee sujuvaa, turvallista ja ympäristöystävällistä kaupunkielämää, Metsäranta sanoo.

Mobiilimaksu kannattaa suorittaa auton sisällä

Pysäköinnin maksaminen älypuhelinten mobiilisovelluksilla on yleistynyt Suomessa voimakkaasti viime vuosina. Vain kaksi prosenttia autoilijoista on maksanut pysäköinnin kolikoilla kuluvan vuoden aikana.

Metsäranta arvioi, että lähitulevaisuudessa autoon integroidut mobiilisovellukset tulevat yleistymään Suomessa. Kun pysäköintisovellus toimii osana auton tietokonetta, autoilija voi maksaa pysäköinnin, vaikkei älypuhelinta olisi mukana.

Pysäköinnin maksaminen älypuhelimen sovelluksella on helppoa, mutta siihen liittyy yleinen virhe. Moni autoilija pysäköi ensin auton ja suorittaa maksun sovelluksessa vasta, kun kävelee pois auton luota.

Tällaisessa tapauksessa maksu saattaa kirjautua eri alueelle kuin missä auto sijaitsee, jos puhelimen GPS tunnistaa puhelimen olevan jo toisella alueella. Eri toimijat valvovat eri pysäköintialueita, ja jos maksu kirjautuu väärälle alueelle, autoilija saa valvontamaksun.

– Mobiilimaksu kannattaa tehdä silloin, kun on itse vielä auton sisällä. Autoilijan velvollisuus on varmistaa, että maksu koskee oikeaa aluetta, Metsäranta vinkkaa.

Digiloikka tuo tehokkuutta ja turvallisuutta

Mobiilisovellusten lisäksi merkittävin pysäköintialan viimeaikainen innovaatio ovat olleet digitaaliset pysäköintiluvat. Kun paperisia tai muovisia lupalappuja korvataan digitaalisilla luvilla, lupien hallinnointiin kuluu vähemmän aikaa ja vaivaa, ja pysäköintioikeuksia on mahdollista valvoa tehokkaammin. Digitaalinen lupa on helppo päivittää ja tarkistaa.

Digitaalisen luvan autoilija saa käyttöönsä ilman käyntiä lupia hallinnoivan tahon luona, eikä lupia jää pyörimään autoihin, kun luvan käyttäjä vaihtaa asuntoa tai työpaikkaa. Fyysinen lupa sen sijaan hukkuu helposti ja voi aiheuttaa riskin väärinkäytölle, jos se jää väärän henkilön käyttöön.

– Työsuhteen päättyessä tai asukkaan vaihtuessa on normaalia, että lähtevä henkilö palauttaa hänen hallussaan olevat kiinteistön kulkuluvat ja avaimet. Pysäköintiluvan palauttaminen ei kuitenkaan ole yhtä tavallista, Metsäranta kertoo.

Pysäköintipaikan hallinta voi tapahtua napin painalluksella

Digitaalisia pysäköintilupia hallinnoidaan sovelluksella, jonka avulla liikekiinteistöjen tai asuintalojen pysäköintipaikkojen hallinta sujuu helposti.

– Kiinteistössä sähköisten lupien pääkäyttäjä on usein isännöitsijä, joka voi hetkessä tarkistaa järjestelmästä vapaina olevien paikkojen määrän. Järjestelmästä näkee reaaliajassa, jos pysäköintipaikat ovat täynnä, ja paikojen jonotus on digitaalisesti helppoa, Metsäranta kuvaa.

Digitaalinen pysäköintilupahallintasovellus säästää myös yksittäisen autoilijan aikaa. Sovelluksen avulla käyttäjä voi itse hallita omaa autopaikkaansa ilman yhteydenottoa huoltoyhtiöön. Sovelluksessa voi hoitaa myös autopaikan maksuun liittyviä asioita.

Monipuoliset maksutavat ovat etualalla

Pysäköintilupien lisäksi pysäköintiautomaatit ovat viime aikoina kokeneet mullistuksen. Uudemmat automaatit tukevat monenlaisia maksutapoja kuten korttimaksua ja niiden käyttöliittymät ovat käyttäjäystävällisempiä. Osa kaupungeista on jo kokonaan luopunut perinteisistä lippuautomaateista.

– Sanoisin, ettei tulevina vuosina ole enää kovinkaan montaa lippuautomaattia, mihin voisi pysäköinnin maksaa, varsinkaan pääkaupunkiseudulla, Metsäranta ennakoi.

Automaattien ohella älykästä teknologiaa on käytössä myös parkkihalleissa, joissa on käytössä kamerat, jotka tunnistavat rekisterikilvet automaattisesti.

Lisäksi kaupunkisuunnittelussa voidaan jo hyödyntää monipuolisesti erilaista dataa pysäköintimallien ja -käyttäytymisen analysoinnissa, mikä auttaa kaupunkeja suunnittelemaan paremmin pysäköintiin tarvittavaa tilaa ja ohjaamaan liikennettä tehokkaammin.

Digitalisaatio muuttaa pysäköintiä ympäristösyistä

Metsäranta kertoo, että digitaalisten ratkaisujen avulla kiinteistöjen omistajien on mahdollista edistää ympäristöystävällisempiä pysäköintikäytäntöjä.

– Ympäristösyistä on mahdollista esimerkiksi tarjota alennuksia sähköautoille. Lisäksi ympäristökuormitus pienenee, kun fyysistä pysäköintiluvista luovutaan, sillä fyysisten lupien tuottaminen ja toimitus kiinteistöihin on tehotonta, kallista ja epäekologista, Metsäranta huomauttaa.

Myöskään pysäköinninvalvojat eivät enää aikoihin ole kirjoittaneet valvontamaksuja käsin, vaan maksulaput tulostetaan sähköisen järjestelmän kautta.

– Lisäksi sähköisissä lupajärjestelmissä valvojan ei tarvitse esimerkiksi talvella putsata auton tuulilasia ja etsiä fyysistä lupalappua. Sovelluksesta valvoja näkee suoraan, onko pysäköinti maksettu.

Vety tekee tuloaan liikenteeseen – Suomen ensimmäinen tankkausasema avautuu ensi vuonna

Suomeen avataan ensi vuoden aikana ensimmäinen vedyn liikennetankkausasema.

Ainakin pari toimijaa on tällä hetkellä suunnittelemassa tankkausasemien rakentamista.

Vedyllä arvioidaan lähitulevaisuudessa olevan valtava potentiaali ja merkittävät kasvumarkkinat myös liikenteessä.

Vety sopii pitkän matkan raskaan liikenteen polttoaineeksi ja lisäksi esimerkiksi trukkien käyttöön. Euroopassa käytössä on vetykäyttöisiä pakettiautoja, takseja, busseja ja henkilöautoja, mutta tankkausasemaverkosto on edelleen kapea.

Järvenpäähän asema 2024

Vety-yhtiö P2X Solutions suunnittelee vetytankkausaseman avaamista Järvenpäähän. Uudenmaan ensimmäinen vedyn tankkausasema on tarkoitus ottaa käyttöön ensi vuoden syksyllä. Energiavirasto myönsi viime vuoden lopulla kyseiseen investointiin 790000 euron tuen. Kyseessä on prosentuaalinen osuus investoinnista ja maksimissaan 790000 euroa.

– Useampi raskaan liikenteen toimija on lähestynyt meitä ja indikoineet hankkivansa vetykalustoa, kun sen käyttö on mahdollista Suomessa, toimitusjohtaja Herkko Plit kommentoi asemainvestointia Verkkouutisille.

P2X Solutionsilla on suunnitteilla vedyn tankkausasema myös yhtiön Harjavaltaan rakenteilla olevan vihreän vedyn tuotantolaitoksen yhteyteen. Lisäksi yhtiö suunnittelee vihreän vedyn tuotantolaitosta  Joensuuhun. Joensuun tuotantolaitoksen luvitus ja suunnittelu on käynnissä eikä lopullista investointipäätöstä ole vielä tehty. Tuotannon on määrä alkaa vuonna 2026.

Helsinkiin kaavaillaan asemaa

Energiayhtiö Helen on yhteistyökumppaninsa kanssa suunnittelemassa vedyn tankkausasemaa Helsingin Vuosaareen. Helen ei itse investoi hankkeeseen. Tankkausasemasta ei vielä ole tehty investointipäätöstä, Helenin viestinnästä kerrotaan Verkkouutisille.

Woikoskella kokeilu

Kaasuyhtiö Woikoskella oli 2010-luvulla muutaman vuoden mittainen vetytankkauskokeilu Helsingin Vuosaaressa.

– Vetyasemilla tankkasimme ainoastaan me itse. Kokeilu tuli kalliiksi, sillä kustannukset kolmesta asemasta olivat kuusi miljoonaa euroa, Woikoski Oy:n hallituksen puheenjohtaja Clas Palmgren kertoi Kemiamedialle viime vuonna.

Muna vai kana -ongelma

Alkuvaiheessa uuden energian investoinnit ja infran rakentaminen vaativat myös julkisen sektorin ja erilaisten pääomarahastojen investointitukia.

Vetyliikenteessä on tällä hetkellä muna vai kana -ongelma: ei ole ajoneuvoja, koska ei ole tankkausasemaverkostoa. Toisaalta tankkausasemia ei ole rakennettu, koska vetyautoja ei juuri ole.

– Haluamme olla ratkaisemassa tätä ongelmaa yhdessä kumppaniemme kanssa, Helenin viestinnästä kommentoidaan Verkkouutisille.

Tilastokeskuksen tilaston mukaan Suomessa on ensirekisteröity yksi vetyauto vuoden 2015 jälkeen.

Lähimmät asemat Ruotsissa

Lähin vedyn tankkausasema löytyy tällä hetkellä Ruotsista. H2 Stations -sivuston mukaan Ruotsissa on tällä hetkellä kuusi ja Norjassa neljä toiminnassa olevaa tankkausasemaa.

Ruotsissa on noin 50 rekisteröityä vetykäyttöistä henkilöautoa.

Saksassa on noin sata vedyn tankkausasemaa. Verkosto on kasvanut viime vuosina tasaisesti, mutta isoa harppausta ei ole vielä nähty. Myös Hollannissa ja Ranskassa on useita asemia. Euroopassa tankkausasemia oli viime vuoden lopussa yhteensä noin 250.

Yhdysvalloissa kuluttajakäytössä olevia vedyn tankkausasemia on noin 60, joista valtaosa sijaitsee Kalifornian osavaltiossa.

Eniten tankkausasemia on Aasiassa, jossa niitä oli viime vuoden lopussa 455.

Vetyautossa polttokenno

Vedyn tuottamiseen tarvitaan käytännössä vain vettä ja sähköenergiaa. Vetyautot ovat olleet keskusteluissa jo pidemmän aikaa ennen kaikkea vaihtoehtona akkusähköautoille.

Vetyauto on myös sähköauto, mutta pistokkeesta ladattavan sähkön sijaan ajoon tarvittava energia tuotetaan elektrolyysin avulla polttokennossa ja ohjataan joko suoraan sähkömoottorille tai pienen kapasiteetin ajoakkuun odottamaan käyttöä. Päästönä on puhdasta vettä.

Vetyteknologialle povataan tulevaisuudessa merkittävää roolia myös raskaan liikenteen sähköistämisessä.

Vetyautot vielä kalliita

Vetyhenkilöautojen toimintamatkat ovat tällä hetkellä noin 600-650 kilometriä. Tankkaus kestää 3-5 minuuttia eli vain hieman polttomoottoriauton tankkausta kauemmin.

Kuluttajamyynnissä on pari vetyhenkilöautomallia. Niiden hinnat ovat tällä hetkellä noin 75000-80000 euron haarukassa.

Vetyautojen hinnat vaihtelevat toistaiseksi paljon markkina-alueittain.

Vedyn pumppuhinta

Liikennekäyttöön tarkoitetun vedyn hinnat ilmoitetaan kilogrammoissa. Yksi kilogramma vetyä maksaa esimerkiksi Ruotsissa noin 90 kruunua, joka tarkoittaa noin kahdeksaa euroa. Saksassa kilohinta oli viime vuonna yli 12 euroa. Hintojen arvioidaan tulevan alas tarjonnan kasvaessa vuosikymmenen loppua kohti.

 

EDIT 27.11.2023 klo 12.40: Toisin kuin jutussa alun perin väitettiin vihreän energian hankekehitysyhtiö Green North Energy ei ole suunnittelemassa vedyn tankkausasemaa Naantaliin. Yhtiö suunnittelee Naantaliin vety- ja ammoniakkitehdasta.

EDIT 27.11.2023 klo 13.15: Korjattu tietoja P2X Solutions -yhtiön laitosinvestoinneista. Yhtiön Harjavallan vihreän vedyn tuotantolaitos on jo rakenteilla. Lisäksi yhtiö suunnittelee vihreän vedyn tuotantolaitosta Joensuuhun. Joensuun tuotantolaitoksen luvitus ja suunnittelu on käynnissä. Tuotannon on määrä alkaa vuonna 2026. Lisätty myös maininta, että Energiaviraston tankkausaseman investointiin myöntämä tuki on prosentuaalinen osuus investoinnista ja maksimissaan 790000 euroa.

 

Lue myös:

Vihreän vedyn yli 10 miljardin investoinnit etenevät – tänne laitokset tulevat

Ei antanut jalankulkijalle tilaa suojatiellä, kortti ja taksilupa hyllylle

Suojatielle pysähtyneen linja-auton ohittanutta taksiauton kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Asiasta kertoo Helsingin poliisilaitoksen ylikomisario Dennis Pasterstein viestipalvelu X:ssä.

Julkaisunsa yhteyteen hän on jakanut tallenteen poliisin ajokamerasta. Video on katsottavissa jutun lopussa.

– Bussi pysähtyi suojatien eteen antaakseen esteettömän kulun jalankulkijalle. Henkilöauton kuljettaja ei pysähtynyt, jalankulkija suojatiellä, Pasterstein kuvailee tapahtumia.

Tapauksen johdosta henkilöauton kuljettaja menetti ajokorttinsa ja taksilupansa määräajaksi.

Pastersteinin mukaan vastaavanlaisia tapauksia on ollut viime aikoina useita.

 

Luvassa lumipyryä ja puuskittaista tuulta – ajokeli paikoin erittäin huono

Fintrafficin mukaan vaara-alueet ovat Varsinais-Suomi, Satakunta, Etelä-Pohjanmaa, Pohjanmaa, Pirkanmaa, Kanta-Häme, Päijät-Häme, Uusimaa ja Kymenlaakso.

Keskiviikkoiltaan ja alkavaan yöhön on luvassa Ilmatieteen laitoksen ennusteiden mukaan voimistuvaa lumipyryä ja voimakasta puuskittaista tuulta. Ajokeli muuttuu monin paikoin erittäin huonoksi illan ja yön aikana.

Lumipyry saapuu Suomen länsirannikolle tänään iltapäivän aikana ja leviää illan ja yön kuluessa koko maahan. Varsinais-Suomen ja Uudenmaan rannikkoalueella sade tulee pääosin lumena ja räntänä, muualla lumena. Lumisade on voimakkainta yöaikaan.

Tiellä liikkujia muistutetaan nyt runsaan lumisateen aiheuttamista vaaratilanteista, jossa pyryttävä lumi heikentää näkyvyyttä.

Voimistuva puuskittainen tuuli saattaa aiheuttaa myös lumen ajoittaista kasautumista tielle, joten lumi- tai sohjoliirron vaara on hyvä ottaa huomioon.

– Sakean lumisateen ja puuskittaisen tuulen alueilla kannattaa varautua erittäin huonoon ajokeliin. Taka-ajovalojen käyttö, turvaväli ja tilanteeseen sopiva nopeus ovat nyt valttia, jotta turhilta onnettomuuksilta ja peräänajoilta vältytään, summaa Fintrafficin tieliikennekeskuksesta päivystävä päällikkö Tuuli Salonen.

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)