X
SULJE MAINOS

Sutenöörit varautuvat Milanon maailmannäyttelyyn – jopa 30 000 ilotyttöä

Järjestäytynyt rikollisuus on valmistautumassa Milanon vuoden 2015 maailmannäyttelyyn tuomalla kaupunkiin jopa 30 000 prostituoitua.

Sanomalehti La Repubblican mukaan maineikkaassa messukaupunki Milanossa työskentelee tavallisina viikonloppuina noin 7000 ilotyttöä. Suurten messujen aikaan määrä lähes tuplaantuu.

Toukokuusta-lokakuuhun 2015 avoinna olevaan Expoon sen sijaan arvioidaan saapuvan jopa 30 000 prostituoitua. Kaupunkiin on tulossa viranomaisten arvioiden mukaan naisia etenkin Afrikasta ja Itä-Euroopasta. Näiden taustalla ovat useimmiten järjestäytyneet rikollisryhmät.

Milanon kaupunki on jo aloittanut varautumisen tähän ilotyttöjen tulvaan pohtimalla muun muassa turvatalojen perustamista parituksen uhreille. Lehden haastatteleman kaupungin edustajan mukaan seksibisneksen vyöryä Milanoon on mahdoton estää, mutta ainakin sen vahinkoja yritetään minimoida.

Kaupungin arvion mukaan vain noin 10 prosenttia ihmiskaupan uhreista saa tarvitsemaansa apua. He eivät joko uskalla tai pääse heille tarkoitettuihin palveluihin. Ainoa keino ihmiskaupan hillitsemiseksi on taistelu järjestäytynyttä rikollisuutta vastaan, kaupunki katsoo.

Vastaavia ilotyttövyöryjä on nähty muun muassa Saksassa jalkapallon MM-kisoissa ja Lontoon kesäolympialaisissa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt