Markku Eestilä. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

”Suomi ei riittävän varautunut, että neljä sukupolvea on elossa yhtä aikaa”

Kokoomusedustajan mukaan ikärakenteen muuttuminen on otettava huomioon laajasti.

Kokoomuksen kansanedustaja Markku Eestilän mukaan Suomi ei ole riittävän varautunut siihen, että tällä hetkellä on elossa ja aktiivisena neljä sukupolvea. Hänen mukaansa eläkeläiset ovat monimuotoinen ryhmä, jonka tarvekirjo on erilainen ja ikähaitari kymmeniä vuosia.

Kokoomus julkaisi keskiviikkona senioripoliittisen kannanoton.

− Senioripolitiikkamme lähtökohtana on jokaisen mahdollisuus elää täysipainoista elämää aktiivisesti. Se tarkoittaa, että ikärakenteen muuttuminen otetaan yhteiskunnassa huomioon laajasti ja ennakoivasti. Siksi esimerkiksi vanhuspalvelulain sitovuutta on kiristettävä, jotta palvelut oikeasti toimivat ja järjestyvät asianmukaisesti, Markku Eestilä sanoo tiedotteessaan.

Keskeisenä toimenpiteenä hän nostaa esille kokoomuksen esittämän hoivavapaan. Lakisääteinen mahdollisuus hoivavapaaseen antaisi työssäkäyville mahdollisuuden antaa hoivaa ja tukea omaisilleen tarpeen tullen. Hoivavapaan ajatuksena on, että työssäkäyvä ihminen voi jäädä hoitamaan lyhytaikaisesti läheisiään.

− On sekä taloudellisesti järkevää että inhimillisempää mahdollistaa paremmin esimerkiksi leikkauksesta toipuvan iäkkään omaisen hoitaminen kotona. Tämä tarkoittaa vähemmän kalliita sairaalapäiviä, enemmän läheisten ihmisten apua tutussa ympäristössä, Eestilä sanoo.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt