X
SULJE MAINOS
Jokainen suomalainen saa syntyessään "lahjaksi" yli 23 000 euroa valtion velkaa. (Kuva: Shutterstock)

Suomen julkinen velka on 165,7 miljardia euroa

Velka kasvoi 1,5 miljardia euroa tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä.

Tilastokeskuksen mukaan julkisyhteisöjen EDP-velka eli nimellishintainen sulautettu bruttovelka oli kuluvan vuoden ensimmäisen neljänneksen lopussa 165,7 miljardia euroa ja kasvoi neljänneksen aikana 1,5 miljardia euroa.

Suhteessa bruttokansantuotteeseen julkisyhteisöjen velka oli 69,8 prosenttia. Vuoden takaiseen ajankohtaan verrattuna julkisyhteisöjen velka on kasvanut 10,4 miljardia euroa.

Valtionhallinnon velka kasvoi ensimmäisen neljänneksen aikana 3,0 miljardia euroa ja oli neljänneksen lopussa 138,9 miljardia euroa.

Paikallishallintosektorin velka laski 0,2 miljardia euroa ja oli 25,9 miljardia euroa kuluvan vuoden ensimmäisen neljänneksen lopussa. Lainakanta laski 0,2 miljardia euroa.

Sosiaaliturvarahastojen velka laski 1,2 miljardia euroa ja oli neljänneksen lopussa 2,4 miljardia euroa. Näistä työeläkelaitosten velka laski johdannaissopimusten ja arvopaperilainauksen yhteydessä vastaanotettujen käteisvakuuksien myötä 1,1 miljardia euroa. Muiden sosiaaliturvarahastojen velka laski 0,1 miljardia euroa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt