X
SULJE MAINOS
Kovaa pakkasta on luvassa koko maassa. LEHTIKUVA/MARKKU ULANDER

Suomeen virtaa jopa arktista ilmamassaa

Lämpötila muuttuu loppuviikkoa kohden yhä kylmemmäksi.

Sää kylmenee Suomessa entisestään, kun arktinen ilma saapuu Suomeen, kertoo Foreca loppuviikon sääennusteessaan.

– Korkeapaine vahvistuu ensin perjantaina pohjoisessa ja levittäytyy viikonloppuna koko maahan. Samalla pakkanen kiristyy entisestään paikoin etelää myöten. Tilanne on vielä kylmempi kuin juuri päättyneen marraskuun kylminä päivinä, sanoo Forecan meteorologi Anna Latvala.

– Koillisesta Jäämeren ja Venäjän suunnalta virtaa Suomeen jopa arktista eli hyvin kylmää ilmamassaa, mahdollisesti etelään asti. Lähipäivinä sekä päivät että yöt ovat siis tavallistakin talvisäätä kylmempiä. Kireitä pakkasia on pitkin maata, Latvala jatkaa.

Viikonloppuna lämpötilat ovat monin paikoin välillä −20 ja −30 astetta, paikoin jopa alle −30 astettakin. Maan keskiosassa lämpötila laskee laajalti −20 pakkasasteeseen ja kylmimmillä alueilla -30 astetta saattaa olla lähellä

– Etelässä ei ole viikonloppuna aivan yhtä kylmää, mutta monin paikoin ollaan −12 ja −20 asteen välillä. Tällaisia lukemia voi olla sekä päivisin että öisin. Kylmintä on todennäköisesti sunnuntaina ja ensi viikon maanantaina, Latvala ennustaa.

Ennen viikonloppua perjantaina maan keskiosassa ja paikoin etelässäkin sataa vähän lunta, mutta sää muuttuu viikonlopuksi poutaisempaan suuntaan.

– Näin kylmässä ilmassa lunta voi kuitenkin sadella edelleen varsinkin sulien järvialueiden lähellä. Muualla voi tulla kevyttä pakkaslunta, jonka kertymät jäävät pääasiassa hyvin pieniksi. Viikonloppuna Suomenlahdella muodostuu jälleen lumikuuroja, mutta todennäköisesti suurin osa niistä ajautuu koillistuulessa poispäin Suomen etelärannikolta, Latvala sanoo.

 

 

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt