Sture Fjäder. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Sture Fjäder USU:lle: Olemme liikaa kiinni vanhassa rakenteessa

Akavan puheenjohtaja pitää hallitusohjelman kirjauksia jatkuvasta oppimisesta täysin riittämättöminä.

Korkeakoulutettujen työmarkkinajärjestö Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder pitää hallitusohjelmaa epäonnistuneena jatkuvan oppimisen kirjausten osalta, selviää Uutissuomalaisen Uusimaassa julkaistusta uutisesta.

Fjäder otti asiaan kantaa Akavan ja Perheyritysten liiton Suomi-Areenassa järjestämässä tilaisuudessa.

Fjäderin mukaan hallitusohjelmaan olisi selkeästi pitänyt kirjoittaa, että tällä hallituskaudella monimuotoisen oppimisen tueksi luodaan uusi järjestelmä ja rahoitusmallit niin, että ne sopivat niin yksilöille kuin erityyppisiin töihin.

– Hallitusohjelma on täysin riittämätön jatkuvan oppimisen näkökulmasta. Olemme vielä ihan liikaa kiinni vanhassa rakenteessa, Fjäder sanoi tilaisuudessa.

– Kaikki tarpeelliset selvitykset on tehty jo kymmenen vuoden aikana. On niin paljon valmista materiaalia ja esimerkiksi esityksiä, miten rahoitus voitaisiin alkuun toteuttaa.

Fjäderin johtama Akava on muun muassa esittänyt tuhannen euron osaamisseteliä jatkuvan oppimisen tueksi. Setelin kustannukset jakautuisivat työntekijän, työnantajan ja valtion kesken. Akava esitti panostuksia jatkuvaan oppimiseen jo viime hallituskaudella.

– Yhteiskunta tukee sitä, että kotitalousvähennyksellä kannattaa mieluummin remontoida keittiötä kuin remontoida pääkoppaanne. On ihmeellistä, kun kotitalousvähennystä ei voi käyttää oman osaamisen päivittämiseen, Fjäder ihmettelee.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt