X
SULJE MAINOS

Stadin Friidu ja Kundi valittiin perjantaina

Vuoden 2015 Stadin Friidu ja Kundi ovat helsinkiläisiä kulttuuripersoonia.

Stadin Slangi ry nimitti Helsinki-päivänä perjantaina Stadin Friidun ja Stadin Kundin 20. kerran.

Vuoden 2015 Stadin Friidu on Anna Kortelainen, Helsingissä syntynyt filosofian tohtori, kirjailija, taidehistorioitsija ja tutkija. Kortelainen on julkaissut parikymmentä teosta, joista kolme on ollut Tieto-Finlandia-ehdokkaina. Hän on suosittu luennoitsija ja naisasianainen, joka on palkittu useita kertoja sekä kirjailijana että tv-esiintyjänä.

Kortelainen on ensimmäinen Turun yliopistossa taidehistoriasta tohtoriksi väitellyt. Useimpien hänen kirjojensa ja tutkimuksiensa näkökulma on ollut naiseudessa. Muutama vuosi sitten hän kokosi Ateneumiin L. Onerva -näyttelyn, joka kuvasi 1910-luvun Stadia.

Stadin Kundiksi valittiin tänä vuonna Hector eli Heikki Harma. Hector on tullut tunnetuksi muun muassa laulaja-lauluntekijänä, radio-ohjelmien juontajana ja toimittajana sekä TV 1:n viihdeohjelmien ohjaajana.

Myös Hector on syntynyt Helsingissä ja viettänyt koko elämänsä Helsingissä ja Espoossa. Stadin slangi näkyy vahvasti myös Hectorin kappaleissa. Tällä hetkellä Hector valmistelee kirjaa elämästään.

Stadin Kundin ja Friidun valitsee Stadin Slangi ry ja sen hallitus. Varsinaisia kriteereitä ei ole määritelty etukäteen, vaan kukin hallitus tekee määritelmänsä itse.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt