HS:n huumori ei purrut everstiluutnanttiin. @gtnhjc/twitter.com

Sotilasprofessori HS:n vitsailusta: Alakoulutason hihittelyä

Everstiluutnantin mukaan huumoria on monenlaista.

Helsingin Sanomien vitsailu kenraalien nimistä ei ole iskenyt everstiluutnantti Petteri Laluun.

– Kyllä on taas laadukasta journalismia. Kynäilijän näppäryys sulaa jo ohitse iskevään otsikkoon, maanpuolustuskorkeakoulun sotilasprofessori Petteri Lalu tviittaa ironisesti.

Hän kommentoi tästä löytyvää HS:n kirjoitusta. Palstalla HS:n sunnuntaitoimitus tekee ”humoristisia hajahuomioita viikon varrella”. Tällä kertaa pohdittiin puolustusvoimien komentajan valintaa.

”Nimi tekee kenraalin – ja siksi yksi ehdokas on yli muiden, kun valitaan Puolustusvoimien komentaja”, HS:n otsikko kuului.

HS:n mukaan muiden pätevyysvaatimusten lisäksi olisi syytä kiinnittää huomiota siihen, mikä on uuden neljän leijonan kenraalin nimi.

”Nimi on brändi. Puolustusvoimien komentajan nimen olisi hyvä kuulostaa kenraalilta. Sellaiselta kuin Airo, Ehrnrooth, Heinrichs, Siilasvuo, Sutela, Talvela tai Valve. Tai Mannerheim. Tämä nyt eläkkeelle jäävä komentaja on Lindberg. Se vielä menee, mutta edellinen oli Puheloinen”, jutussa todetaan.

Kirjoituksen mukaan ilmavoimien komentaja voisi nimensä perusteella olla K-kaupan lihamestari. Sen sijaan  yksi ehdokkaista on nimensä perusteella HS:n mielestä ylitse muiden: strategiapäällikkö Kim Jäämeri, jonka nimi herättää ”pelkoa ja kunnioitusta kaikkialla”.

Sotilasprofessori Petteri Lalulle huomautettiin Twitterissä, että kyse oli huumorista.

– Niinhän siinä luki. Huumoria on monenlaista. Tämä oli enempi alakoulutasoista hihittelyä, hän vastasi.

– Taitava kynäilijä olisi luonut jännitteen korealaisen diktaattorinimen ja hyytävän merialueen yhdistelmästä. Taitamaton toimitus sössi otsikon netissä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt