X
SULJE MAINOS
Kiina on tehnyt viime vuosina satoja hypersonisten ohjusten kokeita. / CGTN

Sotilasjohtajan mukaan Kiinan ohjukset voisivat yllättää USA:n

Uusien asejärjestelmien väitetään soveltuvan ydinaseiden ensi-iskuun.

Yhdysvaltain puolustushaarakomentajien neuvoston varapuheenjohtaja, kenraali John Hyten varoittaa hypersonisten ohjusten nopeasta kehitystahdista Kiinassa.

Hän kertoi CBS:n haastattelussa uusia tietoja viime kesänä tehdystä kokeesta, jossa uudenlainen ohjus kiersi maapallon yli viisinkertaisella äänennopeudella. Hypersonisten aseiden uskotaan väistävän nykyiset torjuntamenetelmät korkean nopeutensa ja matalan lentoratansa turvin.

– He laukaisivat pitkän kantomatkan ohjuksen. Se meni ympäri maailman ja pudotti hypersonisen kappaleen, joka liukui kohteeseensa Kiinassa, John Hyten sanoi.

Kenraalin mukaan Kiinalla voi olla lähitulevaisuudessa mahdollisuus laukaista yllättävä ydinasehyökkäys Yhdysvaltoja vastaan. Tiedustelutietojen mukaan maassa on rakennettu tai rakenteilla satoja uusia ohjussiiloja.

Yhdysvalloissa on huolestuttu Kiinan mahdollisesta teknologisesta etulyöntiasemasta. Maan asevoimat on suorittanut satoja testejä hypersonisilla aseilla, mutta Yhdysvallat vain yhdeksän kappaletta.

John Hyten arvioi, että kesällä testattu asejärjestelmä olisi suunniteltu ensi-iskuun eikä siis vain toisen osapuolen ydinhyökkäykseen vastaamiseen.

– Siltä nämä aseet näyttävät minun mielestäni, kenraali totesi.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt