X
SULJE MAINOS

Sirpa Pietikäinen: Politiikka ei ole ristinollaa – yhteistyötaidot ratkaisevat

Politiikka ei ole ristinollaa. On tultava toimeen muiden kanssa, jos haluaa saada tavoitteitaan läpi, sanoo europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen (kok.).

– Parisuhteesta jokainen tietää, että on helppoa riidellä siitä, kuka on väärässä. Taitoa on löytää yhdessä lisäarvoa tavanomaisen ulkopuolelta sen sijasta että tyydytään pienimpään yhteiseen nimittäjään, Sirpa Pietikäinen korosti vappuna Hämeenlinnassa ja Hattulassa.

Hänen mukaansa sekä kotimaan politiikassa että Euroopan parlamentissa yhteistyötaidot ratkaisevat sekä puolueiden että yksittäisten poliitikkojen menestyksen, eivät nokittelutaidot.

Tämä on Pietikäisen mukaan tärkeää pitää mielessä myös, kun kokoomus valitsee uutta puheenjohtajaa.

Kokoomus tarvitsee Pietikäisen mukaan puheenjohtajaa, jolla on kyky katsoa kauas, jotta voimme tehdä tässä hetkessä viisaita ratkaisuja.

– Pitää tietää, minne mennä, miten sinne päästään ja kenen kanssa. Linjalle on saatava tuki oman puolueen sisältä ja samalla on myös kyettävä saamaan muut puolueet toimimaan yhteisyössä tärkeimpien tavoitteiden puolesta, Pietikäinen korosti.

Sosiaalireformistinen sivistys- ja hyvinvointiajattelu muodostaa Pietikäisen mukaan nyky-kokoomuksen poliittisen linjan perustavimman lähtökohdan yhdessä suvaitsevaisen ja moniarvoisen konservatismin kanssa.

– Näin tulee olla mielestäni jatkossakin. Saadakseen tavoitteitaan läpi, kokoomuksen on pystyttävä sitouttamaan ajatustensa taakse myös muita puolueita. Myös tästä näkökulmasta maltillisen keskustaoikeistolaisen aateperinnön vaaliminen on viisasta, hän sanoi.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt