Työministeri Jari Lindström saa kylmää kyytiä Rakennusliitosta. LEHTIKUVA/VESA MOILANEN

”Siniset on lähinnä ministereitä vuokraava henkilöstöpalvelu”

Rakennusliiton varapuheenjohtaja Kyösti Suokas arvioi varsin suorasukaisesti sinisiä ja työministeri Jari Lindströmiä.

– Surkuhupaisaa ja lähes myötähäpeää tuottavaa on julkisuuden tavoittelu eduskunnasta pian katoavien sinisten kohdalla. Aloitteita syydetään varsiharjana ja puolue hehkuttaa olevansa punavihreän politiikan vastavoima. Kovaa väitettä puolueelta, joka on tällä hetkellä lähinnä ministereitä vuokraava henkilöstöpalveluyritys, Kyösti Suokas kirjoittaa blogissaan.

Hänen mielestään sinisten poliittiset avaukset eivät ole harmittomia.

– Kun on pakko tehdä jotakin alle prosentin kannatuslukujen nostamiseksi, myrkyt ennen hallituskauden loppumista vain kovenevat. Säpinää työmarkkinoilla synnyttää ministeri Jari Lindströmin (sin.) runnoma lakiesitys irtisanomisperusteiden lieventämiseksi alle 20 hengen yrityksissä. Olen hämmästellyt myös aiempia hallituksen työelämään liittyviä virityksiä, mutta tämä on päättömyydessään jo aivan posketon, Suokas sanoo.

Hänen mukaansa nyt ollaan luomassa uutta lainsäädäntöä oletuksella, että pienissä yrityksissä on suuri patoutunut tarve panna pihalle työntekijöitä.

– Kuka tällaisen vinkin on antanut? Yrittäjäjärjestön politrukit, jotka kaikki eivät ole pienyrityksessä päivääkään töitä tehneet, sen enempää kuin pelkän jäsenkirjan pätevöittämät ay-liikkeen työelämän asiantuntijat.

Suokkaan mukaan uusi laki, jos se ylipäätänsä on mahdollista säätää, toisi mukanaan huonosti harkittuja irtisanomisia ja vuosia kestäviä oikeudenkäyntejä.

– Tätäkö jo nyt monesti hermo piukalla töitä paiskivat yrittäjät kaipaavat? Viritetäänkö tavallisille ihmisille nyt sellaista miinaa, josta ei voi seurata kuin hankaluuksia tai erittäin suuria hankaluuksia, Suokas kirjoittaa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt