Sinisen tulevaisuuden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo. LEHTIKUVA/TOMI JOKELA

Simon Elo: PS ei anna enää arvoa Suomen kristilliselle kulttuurille

Sinisten eduskuntaryhmän puheenjohtajan mukaan perussuomalaiset ovat hylkäämässä kristillis-sosiaaliset arvot.

– Perussuomalaisten Leena Meri ja Olli Immonen ovat ottaneet hampaisiinsa hallituksen esityksen ministerin valasta ja vakuutuksesta. He paheksuvat kannanotossaan sitä, että ministerin valassa mainitaan Jumala, Simon Elo hämmästelee tiedotteessaan.

– Kauas on menty Perussuomalaisten perustajajäsenen ja nykyisin sinisissä toimivan Raimo Vistbackan ajoista. Perussuomalaisten sääntöihin yhä kirjatut kristillis-sosiaaliset arvot ovat nyt vain kuollut kirjain, hän jatkaa.

Lakiin ollaan kirjaamassa ministerin vala ja vakuutus. Ne eivät ole olleet laissa aikaisemmin omana kohtanaan, vaan ministerit ovat voineet valita tuomarin vakuutuksen tai virkavalan tai -vakuutuksen väliltä. Virkavala eroaa virkavakuutuksesta siinä, että valassa mainitaan Jumala. Vakuutus on uskonnoton. Ministerit voivat jatkossakin valita kristillisen valan tai uskonnottoman vakuutuksen väliltä.

– Kristillinen kulttuuri on Suomen ja Euroopan arvoperusta. En halua pakottaa ketään uskonnollisuuteen, mutta en hyväksy sitä, että kristinusko hävitetään julkisesta elämästä, Elo sanoo.

Ilta-Sanomien presidentinvaalikoneessa oli viime vuonna väite, että ”valtiovallan tulee suhtautua neutraalisti uskontoihin, eikä Jumalan siunauksen toivottaminen kuulu presidentin uuden vuoden puheeseen”. Ehdokas Laura Huhtasaari ilmoitti olevansa väitteestä täysin eri mieltä.

– Perussuomalaiset haluavat tasavallan presidentin toivottavan Jumalan siunausta, mutta eivät halua antaa ministerille mahdollisuutta kunnioittaa Jumalaa valassaan, sanoo Elo.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt