SAK aloittaa maksuttoman työsuhdeneuvonnan maahanmuuttajille

SAK avaa tiistaina maahanmuuttajataustaisille työntekijöille suunnatun maksuttoman neuvontapalvelun.

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK avaa tiistaina maahanmuuttajataustaisille työntekijöille suunnatun maksuttoman neuvontapalvelun.

Järjestö kertoo haluavansa tukea maahanmuuttajataustaisia työntekijöitä työelämän ja kotoutumisen alkuun tarjoamalla heille maksutonta työsuhdeneuvontaa.

Maahanmuuttajien työsuhdeneuvonnan lakimies Anna-Liisa Häkkinen vastaa puhelimitse ja sähköpostitse työsuhteisiin liittyviin kysymyksiin suomeksi sekä englanniksi.

– Neuvontapalveluun voivat ottaa yhteyttä kaikki Suomessa työskentelevät maahanmuuttajat ja ulkomaalaiset työntekijät. Kysyjän ei tarvitse olla ammattiliiton jäsen saadakseen neuvoja, Häkkinen kertoo SAK:n tiedotteessa..

Lainopillisten neuvojen lisäksi lakimies välittää työelämätietoa maahanmuuttajajärjestöille sekä kouluttaa ammattiliittoja ja työpaikkojen luottamusmiehiä maahanmuuttoasioissa.

– Jotta kotoutuminen onnistuisi, maahanmuuttajan tulee tietää, miten suomalaisessa työelämässä toimitaan. Jos mahdollisiin epäkohtiin puututaan ajoissa, ehkäistään suuremmat ongelmat, Häkkinen toteaa.

SAK:n neuvontapalvelu on osa Töissä Suomessa -yhteishanketta, jonka tarkoituksena on kehittää maahanmuuttajien kotouttamista ja työllistymistä edistäviä neuvontapalveluita. Helsingin kaupungin hallinnoimaan hankkeeseen osallistuvat myös Espoon kaupunki, Vantaan kaupunki, Helsingin seudun kauppakamari ja monikulttuurijärjestöjen yhteistyöverkosto Moniheli ry.

Euroopan sosiaalirahasto ESR on myöntänyt neuvontapalvelulle rahoituksen vuoden 2018 elokuun loppuun asti. Kustannuksiin osallistuvat myös Palvelualojen ammattiliitto PAM ja Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL.

Kommentit