X
SULJE MAINOS

”Sairas systeemi – nuoren työttömän ei kannata mennä edes hanttihommiin”

Kannustinloukut ja työllistymistä hidastavat järjestelmät on purettava, sanoo pitkän linjan markkinointijohtaja Ami Hasan.

Hasan & Partners Groupin hallituksen puheenjohtaja Ami Hasan lyttää Libera-ajatuspajan kotisivuilla Viikon vieras -haastattelussaan suomalaisen järjestelmän.

”Ei kai kenenkään mielestä voi olla kovin järkevää, että ravintolaa ei kannata pitää sunnuntaisin auki ilman, että myös kätilöiden palkkaa leikataan. Täysin mielipuolinen ajatus.Tai että nuoren työttömän ihmisen ei kannata mennä edes tilapäisiin hanttihommiin, kun hän menettää heti kaikki tuet, eikä pysty edes vuokraansa maksamaan. Sairas systeemi. Tai että siirtolaista kannattaa ennemmin makuuttaa turhautumassa kirkon kellarissa kuin laittaa lakaisemaan katua samalla korvauksella. Aivan päätöntä touhua”, Hasan toteaa.

Hänen mukaansa Suomen suurin haaste on ”kummallinen kuvitelma siitä, että poliitikot hoitavat talouden kuntoon puolestamme”.

”Se on kuulkaas mahdotonta. Poliitikot ja valtiovalta voivat – ja niiden pitääkin – luoda edellytyksiä elinkeinoelämälle, kannattavalle yrittämiselle ja työllistämiselle sekä työnteolle. Mutta itse meidän on kunkin kaikki se taloutta kasvattava työ tehtävä, hallitus ei voi sitä meidän puolestamme tehdä.”

Ami Hasan kuvaa vallalla olevaa tilannetta lamaantuneeksi. Suurin mahdollisuus taloustilanteen kääntämiseen löytyy hänen mukaansa siitä, että ihmiset päästetään nopeasti tuottaviin töihin.

”Rohkaistaan fiksuja ihmisiä perustamaan yrityksiä ja työllistämään toisia fiksuja ihmisiä, puretaan typerät kannustinloukut ja muut hidastavat järjestelmät. Noustaan poteroista ja ryhdytään kasvattamaan kakkua sen sijaan että pidettäisiin kynsin hampain kiinni jo saavutetuista murusista”, Hasan toteaa.

Pitkällä tähtäimellä Hasan tähyäisi Venäjälle, vaikka ulkopoliittinen tilanne onkin nyt hankala.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt