X
SULJE MAINOS

”Ruotsin valtionyhtiö syyllistyy Suomeen kohdistuvan laittoman maahantulon järjestämiseen”

Kansanedustajat Simon Elo (ps.), Susanna Koski (kok.) ja Mikko Kärnä (kesk.) vaativat rajavalvonnan tehostamista.

Sisäministeriön arvion mukaan Suomen rajan ylittää Haaparannasta Tornioon jopa 300 turvapaikanhakijaa vuorokaudessa, kansanedustajat Simon Elo, Susanna Koski ja Mikko Kärnä toteavat yhteistiedotteessaan.

Heidän mukaansa Pohjois-Suomen poliisilaitoksella on vaikeuksia hoitaa työhön kuuluvia perustehtäviä tällaisessa tilanteessa.

Elo, Koski ja Kärnä toteavat Ruotsin valtiollisen junayhtiön auttavan oman ilmoituksensa mukaan tulijoita siirtymään Suomeen. Lisäksi bussiliikennettä rajan yli on lisätty.

”On kestämätöntä, että Ruotsin valtionyhtiö syyllistyy Suomeen kohdistuvan laittoman maahantulon järjestämiseen”, Simon Elo toteaa.

Sisäministeriön arviot maahantulijoiden määrästä ja turvapaikanhakijoiksi rekisteröityneiden määrä eivät vastaa kansanedustajien mukaan toisiaan.

”Oletettavasti Suomessa on tällä hetkellä satoja paperittomia siirtolaisia”, sanoo Susanna Koski.

Elo, Koski ja Kärnä toivovat että sisäministeri Petteri Orpo (kok.) keskustelee Ruotsin sisäministerin kanssa mahdollisimman pian kestävästä ratkaisusta turvapaikanhakijatilanteeseen.

Kansanedustajat katsovat, että Suomen on otettava väliaikaisesti käyttöön Schengen-alueen sisäiset rajatarkastukset mikäli Suomen ja Ruotsin välisen rajan tilanteeseen ei tule pikaista muutosta. Näin varmistetaan kaikkien maahantulijoiden asianmukainen rekisteröiminen ja voidaan puuttua laittoman maahantulon järjestämiseen.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt