Rantakatu Marbellassa. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Rokotetuille turisteille suunnitellaan jo lomia

Espanja haluaa päästää immuunit matkailijat maahan mahdollisimman pian.

Espanja on ilmoittanut valmistelevansa niin sanottua vihreää väylää Britanniasta saapuville rokotetuille matkustajille.

Tavoitteena on vauhdittaa maan taloutta ja koronakriisistä rajusti kärsinyttä matkailualaa. Espanjan hallitus sopii asiasta erikseen Britannian kanssa, jos rokotuspasseista ei päästä sopuun EU:n ja muiden maiden välillä.

Turismiministeri Fernando Valdésin mukaan ratkaisusta olisi hyötyä jo kesällä, sillä esimerkiksi Britanniassa jo 30 prosenttia kansasta on saanut ainakin yhden rokoteannoksen.

Myös Kreikka on ilmoittanut päästävänsä brittituristit tavanomaisten rajatarkastusten ohi, jos maahantulijoilla on asianmukainen rokotustodistus ja kansainvälinen matkailijaliikenne palautuu kesään mennessä.

Valdés on huomauttanut, että Britanniasta saapuvat turistit ovat alan merkittävin tulolähde. Järjestelmä pyritään saamaan valmiiksi toukokuussa, jolloin Britannian on määrä purkaa matkailua koskevia koronarajoituksiaan.

Kreikan varapääministeri Akis Skertsosin mukaan rajamuodollisuudet olisivat huomattavasti hitaampia rokottamattomien henkilöiden osalta. BBC:n mukaan heidän olisi tehtävä virustesti joko ennen lähtöä tai saapumisen yhteydessä sekä vietettävä mahdollisesti tietty aika eristyksissä.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt