Riikka Purra. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Riikka Purra IS:lle: Porvarikoalitio voisi löytää taloudessa yhteisen sävelen

PS:n kansanedustaja uskoo hallituksen ”korisevan pahasti” vaikeiden talouspäätösten edessä.

Oppositiosta voisi löytyä keskustan tuella yhteinen linja talouspolitiikassa, kertoo kansanedustaja, perussuomalaisten ohjelmapäällikkö Riikka Purra Ilta-Sanomille.

Oppositioyhteistyöstä kokoomuksen kanssa Purralla ei ole moitittavaa. Molempia puolueita yhdistää Purran mukaan kritiikki hallituksen 5,5 miljardin euron arvoista lisätalousarviota ja budjettipolitiikkaa kohtaan.

Purra uskoo myös hallituksen ”korisevan pahasti” vaikeiden päätösten edessä. Etenkin nykyinen taloustilanne ja hallituksen piittaamattomuus kestävyysvajesta huolestuttavat Purraa.

– Tässä tilanteessa koalitiohallitus, jossa yksi huutaa kannatuksen laskiessa maakuntahallintoa ja toinen omaa pientä ilmastoposeeraustaan on tietysti erityisen vahingollinen, Purra linjaa.

Hallituksen mahdollisesti kaatuessa Purra ei usko, että kokoomus olisi valmis lähtemään sosialidemokraattien kelkkaan paikkaamaan hallitusta. Myös perussuomalaisten mukaan lähtemisen Purra kieltää suorasanaisesti.

Purra kommentoi myös perussuomalaisten kompastuskiviä kevään aikana, joihin kuuluu Jukka Hankamäen naisia halventavan Totuus kiihottaa -kirjan julkaisu ja kansanedustaja Ano Turtiaisen pilkka poliisin kuristusotteeseen tukehtunutta George Floydia kohtaan.

– Pidän imagoamme nykypäivänä riittävän kelvollisena tähän tilanteeseen. Mutta nimenomaan niitä typeriä virheitä pitää nyt välttää, Purra sanoo.

Purra uskoo, että etenkin Hankamäen kirja karkoitti naisäänestäjiä puolueesta. Tilanne on hankala, sillä oikeusministeriön vaalitutkimuksen mukaan vuoden 2019 eduskuntavaaleissa puolueen kannatus naisten parissa oli jo valmiiksi alhainen, vain 10 prosenttia. Miesten parissa kannatus oli 27 prosenttia.

Yksittäisten jäsenten ja kansanedustajien teoilla ja sanomisilla on Purran mukaan tässä iso rooli.

– Keskimäärin naisäänestäjä ovat enemmän kiinnostuneet siitä, miltä asiat näyttävät, kun taas miehet seuraavat enemmän sitä, miten pysytään tietyllä linjalla ja tavoitellaan tiettyjä asioita. Ja halusimme sitä tai emme, niin politiikka on nykyään paljon sitä, miltä se näyttää, Purra toteaa.

 

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt