X
SULJE MAINOS
Kiihtymisvaiheen alueella anniskelu olisi sallittu kello 07-00 ja aukiolo olisi sallittu kello 05-01. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Ravintolarajoituksiin kevennyksiä juhannukseksi

Perustason alueilta poistetaan rajoitukset ja kiihtymisvaiheen alueilla aukioloaikoja laajennetaan.

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) sote-ministeriryhmä esittää ravitsemisliikkeiden ja yleisötilaisuuksien rajoituksiin kevennyksiä.

Päätökset ravitsemisliikkeiden rajoituksia koskevista kevennyksistä aiotaan tehdä valtioneuvoston istunnossa huomenna keskiviikkona 23. kesäkuuta ja ne tulisivat voimaan jo seuraavana päivänä torstaina 24. kesäkuuta eli juuri ennen juhannusta.

Ministeriryhmä päätti esittää, että perustasolta poistettaisiin asiakasmäärien sekä anniskelu- ja aukioloaikojen rajoitukset.

Käytännössä perustasolla olevilla alueilla olisivat edelleen voimassa vain yleiset hygienia- ja etäisyyden pitovelvoitteet sekä vaatimus asiakkaiden istumapaikan olemassaolosta sisätiloissa.

Kiihtymisvaiheen alueella ravintoloiden aukioloaikaa ja anniskeluaikaa laajennettaisiin. Anniskelu olisi sallittu kello 07-00 ja aukiolo olisi sallittu kello 05-01.

Asiakkailla ei tarvitsisi olla pöytä- ja istumapaikkaa ulkona tapahtuvassa ravintolatoiminnassa. Perustason yleiset velvoitteet ja rajoitukset olisivat voimassa myös kiihtymisvaiheen alueella.

Kiihtymisvaiheessa ovat tällä hetkellä pääkaupunkiseutu ja Keski-Uusimaa, Kanta- ja Päijät-Häme sekä Keski-Pohjanmaa. Muut alueet ovat perustasolla. Pahimmassa leviämisvaiheessa ei ole enää yksikään alue Suomessa.

Leviämisvaiheen yleisötilaisuuksiin lievennyksiä

Lisäksi ministeriryhmä päätti esittää pahimman leviämisvaiheen sisätiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien rajoitusten keventämistä siten, että tilaisuuksiin osallistuvien henkilöiden ja seurueiden olisi vältettävä lähikontakti toisiinsa.

Kun osallistujille on osoitettavissa henkilökohtainen istuma- tai seisomapaikka, osallistujamäärä voisi olla enintään 50 prosenttia tilaan hyväksyttävästä enimmäismäärästä. Jos osallistujia tällöin on yli 25 henkilöä, tulisi tilassa ottaa myös käyttöön eriyttämisjärjestelyt eli osallistujien jakautuminen enintään 25 henkilön lohkoihin.

Ellei istuma- tai seisomapaikkaa ole osoitettavissa, tilaisuuteen voisi yhtäaikaisesti osallistua enintään 10 henkilöä. Kuitenkin myös eriyttämisjärjestelyt olisivat tällöin mahdollisia.

Muilta osin suositukset säilyisivät ennallaan.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt