Rodrigo Duterte. Philippine Presidential Communications Operations Office

Rankaisija-presidentti sanoo potkivansa EU-diplomaatit ulos vuorokaudessa

Filippiinien presidentti varoittaa länsimaita sekaantumasta huumeiden vastaiseen sotaan.

Filippiinien presidentti Rodrigo Duterte varoitti EU:ta ja YK:ta ja totesi voivansa heittää suurlähettiläät ulos vuorokauden kuluessa, jos he jatkavat sekaantumistaan presidentin veriseen huumeiden vastaiseen sotaan.

– Te luulette, että me olemme joitakin pökkypäitä…nyt näiden maiden lähettiläät saavat opetuksen. Me voimme katkaista diplomaattiyhteydet huomenna, minkä seurauksena te kaikki lähdette maastani 24 tunnin kuluessa, Duterte jylisi kirosanoja käyttäen Manilassa järjestetyssä lehdistötilausuudessa.

Duterte tunnetaan kovista kommenteistaan ja rikollisuuden vastaisesta tinkimättömästä linjastaan. Mies tunnetaan myös Rankaisija-lempinimellä ja ”Idän Trumpina”. Verkkouutiset kertoi asiasta tässä.

Duterten voitettua presidentinvaalit 2016 kesällä hän aloitti verisen taistelun huumekauppiaita ja -käyttäjiä vastaan. Huumeiden vastaista kampanjaa on kritisoitu voimakkaasti kansainvälisellä tasolla.

The Telegraph kertoo yli 12 500 filippiiniläisen kuolleen viimeisen vuoden aikana. Yhdistyneiden kansakuntien ihmisoikeusneuvosto (UNHRC) on kehottanut Filippiinejä lopettamaan tappamisen ja sallimaan kansainvälisen tutkinnan kuolemien selvittämiseksi.

Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watchin johtaja totesi hiljattain, että Filippiinit voidaan potkaista ulos YK:n ihmisoikeusneuvostosta.

– Te sekaannutte meidän asioihimme. Emme elä enää kolonisaation aikoja. Älkää v…….o meille, Duterte pauhasi.

– Te olette pitäneet Filippiinejä itsestään selvyytenä ja todenneet, että meidät voidaan erottaa vaikka yksikään hallitus ei ole vaatinut Filippiinien sulkemista YK:n ulkopuolelle.

Duterte sanoi Filippiinien olevan vihainen länsimaille, koska ”ne varastivat meidän resurssejamme”. Duterte tuomitsi erityisesti Yhdysvallat, Britannian ja Ranskan ja totesi, että Lähi-idän ryöstäminen on johtanut nykypäivän terrorismiin.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt