Kouvolan asuntomessualuetta toukokuussa. LEHTIKUVA / LAURA UKKONEN

Rakennusluvat vähenevät kiihtyvällä vauhdilla

Asuintaloille myönnettyjen lupien kuutiomäärä supistui keväällä vuodentakaisesta yli neljänneksen.

Tilastokeskuksen mukaan rakennuslupia myönnettiin maalis-toukokuun aikana 10,2 miljoonalle kuutiometrille, mikä oli 28,3 prosenttia vuodentakaista vähemmän. Helmi-huhtikuussa vähennys oli 25,7 prosenttia.

Kuutiomäärä väheni kaikissa rakennustyypeissä reilusti vuodentakaisesta ajanjaksosta.

Liike- ja toimistorakennusten lupakuutiomäärät vähenivät jälleen eniten, 34 prosenttia. Asuinrakentamiseen myönnetty kuutiomäärä väheni 26,3 prosenttia vuodentakaisesta.

Asuinkerrostalojen kuutiomäärä väheni 29,1 prosenttia, rivi- ja ketjutalojen 22,8 prosenttia ja erillisten pientalojen 23,2 prosenttia.

Rakennuslupia myönnettiin maalis-toukokuun aikana yhteensä 8 929 asunnolle, mikä oli 28,3 prosenttia vuodentakaista vähemmän.

Käynnissä olevan rakennustuotannon kiinteähintainen arvo eli volyymi kasvoi vielä maalis-toukokuussa 2,9 prosenttia vuodentakaisesta. Asuinrakentamisen volyymi väheni ajanjaksolla 2,6 prosenttia, muun kuin asuinrakentamisen volyymi kasvoi puolestaan 7,7 prosenttia.

Samaan aikaan rakennushankkeita aloitettiin tilavuudella mitattuna 14,9 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Asuinrakentamisen aloituksia oli 1,1 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt