X
SULJE MAINOS
Raimo Vistbacka. LEHTIKUVA / KIMMO MÄNTYLÄ

Raimo Vistbacka kokoomuksen ehdokkaaksi sitoutumattomana

Valtiopäiväneuvoksen mukaan ’kokoomus vastaa tällä hetkellä parhaiten omaan ajatteluuni’.

Valtiopäiväneuvos varatuomari Raimo Vistbacka Alajärveltä on Pohjanmaan kokoomuksen tiedotteen mukaan antanut suostumuksensa asettua sitoutumattomana kokoomuksen kuntavaaliehdokkaaksi.

Raimo Vistbacka sanoo tiedotteessa, että kyselyjä eri puolueista tuli runsaasti ja ”myös puolueen valinta oli erityisen haastavaa”.

– Valintaa vaikeutti erityisesti se, etteivät Sinisen Tulevaisuuden perustajat pystyneet mielestäni hoitamaan perustamansa puolueen asioita edes kohtuudella. Ainoastaan muutama lienee aktiivisesti mukana Sinisten toiminnassa, Raimo Vistbacka sanoo.

Raimo Vistbacka oli kansanedustaja vuosina 1987-2011 ja liikenneministeri 1989-90. Hän oli SMP:n kansanedustaja ja puolueen puheenjohtaja 1995. Vistbacka oli yksi perussuomalaisen puolueen neljästä perustajasta. Vuosina 1995-97 hän oli PS:n ensimmäinen puheenjohtaja. Puolueen varapuheenjohtajana hän oli 1997-2005.

– Olen aikoinaan ollut perustamassa uutta puoluetta ja minulla on kokemusta siitä, kun olen ollut kaksi kautta, eli kahdeksan vuotta, yksin kansanedustajana edustamassa ja rakentamassa perustettua puoluetta. Tämän perusteella päädyin siihen, etten enää jaksa lähteä tässä vaiheessa omalta osaltani rakentamaan uutta puoluetta. Kun olen vuosien saatossa seurannut politiikkaa ja yrittänyt analysoida sitä, niin minulla lopulta ei ollut muita vaihtoehtoja kuin kokoomus, joka vastaa tällä hetkellä parhaiten omaan ajatteluuni.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo toivottaa tiedotteessa Vistbackan lämpimästi tervetulleeksi.

– Haluan toivottaa Raimon tervetulleeksi mukaan työhön, jolla pidetään huoli kuntien tulevaisuudesta. Tarvitsemme vahvoja toimijoita puhumaan kuntien puolesta ja hoitamaan myös maakuntien reuna-alueita. Raimo uskaltaa puhua maaseutukuntien puolesta, Petteri Orpo toteaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt