Pravda: Perussuomalaiset haluavat liittää Suomen Venäjään – ”Potaskaa” – tietojälki johtaa Bäckmaniin

Kansanedustaja Juho Eerola sanoo, että häntä on lainattu päinvastoin kuin hän itse sanoi.

Kansanedustaja Juho Eerola (ps.) kiistää venäläislehti Pravdan tulkinnan siitä, että hän olisi ehdottanut sotilasliittoa Venäjän kanssa. Eerolan mukaan kyseessä on väärin tulkittu versio hänen vanhasta Facebook-päivityksestään, jossa hän puolusti liittoutumattomuutta.

– Totesin suunnilleen niin, että Nato-jäsenyydestä olisi suunnilleen yhtä paljon hyötyä kuin sotilasliitosta Venäjän kanssa, Eerola sanoo Verkkouutisille.

Pravdan mukaan Eerola on todennut, että sotilasliitto Venäjän kanssa on ainoa keino varmistaa Suomen turvallisuus ja hyvinvointi.

– Hänen puoluetoverinsa Hemmo Koskiniemi on valmis menemään vielä pitemmälle ja vaatii, että Suomesta tehdään osa Venäjän valtiota, Pravda kirjoittaa.

Koskiniemi on entinen perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu Rovaniemeltä.

Pravda päätyy arvioon, että perussuomalaiset on ainoa eduskuntapuolue, joka haluaa liittää Suomen Venäjään.

– Potaskaa, kuittaa Eerola.

Pravdan arvion taustalla on mahdollisesti dosentti Johan Bäckman, josta Pravda käyttää titteliä ”kuuluisa ihmisoikeusaktivisti”. Näin Bäckman kirjoitti blogissaan 7.3.2013:

– Suomalaisista puolueista venäläiset luottavat varmasti eniten perussuomalaisiin, koska vain perussuomalaisten Nato-kielteisyys ja EU-vastaisuus on luotettavaa. Siitä kertoo etenkin muutaman perussuomalaisen ehdotus liittää Suomi vaikka Venäjään, jotta EU:sta ja Natosta päästään ikuisiksi ajoiksi eroon. Tällaista on esittänyt Hemmo Koskiniemi, myös kansanedustaja Juho Eerola on esittänyt puolustusliittoa Venäjän kanssa, Bäckman kirjoittaa.

Suomen Kuvalehti kertoi perjantaina, että myös laamanni Hannu Krogerus kiistää samaisen Pravdan artikkelin. Krogeruksenkin väitetään ehdottaneen Suomen yhdistymistä Venäjään.

Pravda siteeraa lisäksi eläkeyhtiö Ilmarisen johtaja Jaakko Kianderia. Pravdan mukaan Kiander jakaa perussuomalaisten ajatukset. Pravda lainaa Verkkouutisten artikkelia, jossa Kiander toteaa, että Suomi on yhä riippuvaisempi Venäjän taloudesta.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt