Nykyinen pääministeri ehdotti viime hallituskauden aikana Postin pilkkomista kahtia. LEHTIKUVA/ANTTI AIMO-KOIVISTO

Posti vähentämässä 120 työntekijää

Posti aloittaa yhteistoimintaneuvottelut. Taustalla on postimäärän raju vähentyminen.

Posti toteaa tiedotteessaan, että postiala ja sanomalehdistö käyvät parhaillaan läpi rajua rakennemuutosta.

– Kirjeiden jakelumäärä Suomessa on puolittunut kymmenessä vuodessa ja painettujen sanomalehtien jakelumäärä on pudonnut jo 1950-luvun tasolle. Posti jakaa kotitalouksiin päiväjakelussa keskimäärin vain kahdeksan lähetystä viikossa. Seuraavina vuosina postin määrä vähenee yhä kiihtyvää tahtia kansalaisten, yritysten ja julkishallinnon viestinnän digitalisoituessa.

Yhtiöllä on tarve alentaa kustannuksia vähintään noin 150-200 miljoonaa euroa seuraavan kolmen vuoden aikana.

– Tämä kustannussäästö tarvitaan jo yksin jaettavan postimäärän rajun vähenemisen takia. Supistuvan kirjevolyymin tuotot eivät enää kata nykyisen viisipäiväisen jakelun kustannuksia, Posti sanoo.

Posti hakee kasvua verkkokaupasta ja logistiikkapalveluista, jotka ovat molemmat kasvavia markkinoita. Asiakkaiden tarpeiden ja toimintaympäristön muuttuminen edellyttää, että Posti myös investoi uudenlaisiin palveluihin, digitalisuuteen, teknologiaratkaisuihin ja osaamiseen.

Alkavat yt-neuvottelut koskevat Postipalvelut-liiketoimintaryhmän tuotannon hallinnollisia tehtäviä ja esimiestehtäviä. Tavoitteena on selkeyttää ja uudistaa Postipalvelut-liiketoimintaryhmän tuotannon toiminta- ja johtamismalleja sekä karsia kustannuksia.

Postin alustavan arvion mukaan henkilöstön vähentämistarve on enintään 120 vakituisessa työsuhteessa olevaa henkilöä. Uudelleenjärjestelyjen myötä arvioidaan syntyvän myös uusia työtehtäviä, jotka vähentävät irtisanomistarvetta.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt