Verkkouutiset

Jatkokaudelle valittu Sari Essayah haukkui hallituksen perhepolitiikan

Kansanedustaja Sari Essayah valittiin yksimielisesti kristillisdemokraattien puheenjohtajaksi seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Päätöksen teki Seinäjoelle kokoontunut puoluekokous.

Uuden kaksivuotiskautensa puolueen puheenjohtajana aloittava Sari Essayah haluaa nostaa perhepolitiikan entistä keskeisemmäksi kysymykseksi yhteiskunnassa.

– Puheet KD:sta perhepuolueena eivät ole tuuleen huutelua, vaan ne perustuvat vankkaan osaamiseen ja oikeanlaiseen tahtotilaan. Sen sijaan jostain kumman syystä lapsiperheet näyttävät olevan (Juha) Sipilän (kesk.) hallituksen hampaissa, vaikka siellä hallituksessa istuu perheministeri, hän sanoi.

Essayah muistutti, että hallitus on nostamassa kiinteistöveron alarajaa, leikkaamassa asumistukea ja laskemassa asuntolainan korkovähennystä. Samalla vuosina 2015–2017 voimassa ollut verotuksen lapsivähennys poistuu. Kaikki nämä päätökset iskevät kovaan ruuhkavuosia elävien lapsiperheiden arkeen.

– Kun näiden pohjalla ovat jo tehdyt ja joiltain osin kovan kritiikin takia loivennetut leikkaukset päivähoitoon, iltapäivätoimintaan ja koulutukseen, ne yhteensä luovat yhteiskuntaan ilmapiiriä, joka on kaikkea muuta kuin lapsiystävällinen, hän sanoi.

Essayahin mukaan kannustava perusturva poistaisi lapsiperheiden kannustinloukkuja ja perhevapaiden uudistamiseksi luotu taapero-bonus mahdollistaisi pienten lasten hoidon nykyistä joustavammin.

– Viimeisimpänä avauksena perhevapaiden uudistamiseen toimme Taapero-bonus -mallin, joka helpottaisi suuresti lapsiperheiden mahdollisuuksia järjestää pienten lasten hoito juuri omalle perheelle sopivalla tavalla.

– Samaan aikaan kun hallituspuolueet pohtivat, millä tavoin ne voisivat leikata kodinhoidontukea, patistaakseen äidit töihin mahdollisimman nopeasti, meillä on tarjota perheiden näkökulmasta valmisteltu toimiva perhevapaauudistus, Essayah sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)