Verkkouutiset

Laura Räty: Tämän verran keskituloinen tienaa

3 000 euroa on suurin piirtein keskituloisuuden mittari, sanoo ministeri Laura Räty. Hän haluaa lapsivähennyksen myös keskituloisille, mutta ei suurituloisille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty (kok.) sanoo, että keskituloisen palkkaan ei ole olemassa tarkkaa määritelmää, mutta että kolme tuhatta euroa on lähellä totuutta.

– Vähän alle 3 000 euroa on päätoimisesti työssä käyvän keskiansio. Se on varmaan suurin piirtein keskituloisuuden mittari.

Räty järjesti maanantaina tiedotustilaisuuden, jossa hän kommentoi sekä lausuntoaan pienipalkkaisista että lääkärinä nostamiaan osinkotuloja.

Räty pohti viime perjantaina Verkkouutisissa, kuinka moni suomalainen todella tienaa alle 2 100 euroa kuukaudessa.

– Asetin sanani huonosti ja haluan sitä erittäin paljon pahoitella.

Hän sanoo nyt, että Suomessa on satoja tuhansia perheitä, jotka ansaitsevat alle 2 100 euroa.

Räty muistuttaa ottaneensa kantaa suunniteltuun lapsivähennykseen, jonka saavat täysimääräisenä alle 2 100 euroa ansaitsevat. Hänen mielestään lapsivähennys tulee ulottaa myös keskituloisiin, ei vain pienituloisiin.

– Me suurituloiset emme sitä tarvitse.

Yle kertoi maanantaina, että Räty on nostanut lääkäriaikoinaan palkkaa osinkotuloina yhtiöjärjestelyn kautta. Räty toteaa, että hän luopui järjestelystä vuonna 2011, kun hän aloitti Helsingin apulaiskaupunginjohtajana.

– Tämä oli minulta hyvin selkeä ratkaisu. Nyt en varmaankaan tekisi sellaista järjestelyä.

Räty toteaa, että lainsäädäntö on muuttunut vuodesta 2006, jolloin hän teki kyseisen järjestelyn. Hänen mukaansa yhteiskuntaa tulee kehittää siihen suuntaan, että verotukselliset järjestelyt eivät kannata. Lakia on jo muutettukin vuonna 2009, hän sanoo.

Yksi iso yhteiskunnallinen kysymys Rädyn mukaan on myös lääkärien samanaikainen työskentely yksityisellä ja julkisella puolella. Hyvää järjestelmässä on Rädyn mukaan se, että lääkärit eivät eriydy vaan osaaminen on molemmilla puolilla käytössä. Mahdollista ministerin mukaan kuitenkin on, että jatkossa yksityisten tuottajien rooli on selkeämpi ja rajatumpi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)