Verkkouutiset

PS-päätoimittaja IL:lle: Timo Soini on ison ihmisen asialla, ja se on hän itse

Perussuomalainen -lehden päätoimittaja Matias Turkkila pitää selvänä, että Timo Soini on pitkään suunnitellut puolueestaan irtaantumista, hän kertoi Iltalehdelle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Siinä porukassa, joka erkaantui, ei ole kovin montaa joka olisi tämän tyyppisen operaation voinut hoitaa, suunnitella etukäteen ja varmistaa laillisuuden eri puolet, Matias Turkkila sanoi Iltalehden Senruroimaton Päivärinta – ohjelmassa.

– Pidän päivänselvänä että tämä on Timo Soinin johtama, Turkkila totesi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Erityisen valitettavana Turkkila pitää sitä, että Soinin ja 19 muun kansanedustajan eroamista perussuomalaisten eduskuntaryhmästä hallituksen jatkon varmistamiseksi on hänen mielestään ilmiselvästi pohdittu muiden hallituspuolueiden kanssa.

Hänen mielestään pääministeri Juha Sipilän (kesk.) toiminta ”hallituskriisissä” oli ”mainiota teatteria”, kun hän oli matkalla Kultarantaan presidentin luokse, mutta kääntyi takaisin, ja oli lopulta jättämättä hallituksen eronpyyntöä tasavallan presidentille Sauli Niinistölle.

– Soini on tiennyt tämän jo pitkän aikaa sitten, Turkkila totesi.

Hän kertoo ensimmäistä kertaa kuulleensa ”puolikkaan sivulauseen” tämän kaltaisen suunnitelman pohdinnasta toukokuussa eduskunnassa. Sen jälkeen Lännen Media kertoi joidenkin perussuomalaisten kansanedustajien suunnittelevan uuden ryhmän perustamista, jos Jussi Halla-aho valitaan puolueen puheenjohtajaksi.

Turkkila kertoo luottaneensa Soinin blogiin, jossa tämä vakuutti, ettei missään tapauksessa eroaisi puolueesta.

– Tunsin itseni melko tyhmäksi, Turkkila tunnusti ohjelmassa.

Hän kuvasi Soinin ongelmaa perussuomalaisten puheenjohtajuudesta luopumisessa niin sanotuksi ”founder’s syndromeksi” eli ”perustajan syndroomaksi”. Käsitteellä viitataan siihen, että esimerkiksi yrityksen perustajalle on vaikeaa luopua perustamastaan yrityksestä. Luopumistilanteen jälkeenkin perustajalla on halua ohjata perustamansa yrityksen toimintaa.

Turkkilan mielestä tämä ilmeni perussuomalaisten tapauksessa siinä, että Soini olisi halunnut ohjata perussuomalaisten toimintaa puoluekokouksessa hävinneen puheenjohtajaehdokkaan, Eurooppa- ja kulttuuriministeri Sampo Terhon välityksellä.

Turkkilan mukaan kaikki muuttui, kun perussuomalaisista tuli hallituspuolue vuonna 2015. Hallitustaival ei ole ollut puolueen kannattajille mieleen.

Samalla Turkkilan mukaan Soinin kohdalla kaikki alkoi pyöriä hänen itsensä ympärillä liikkeen sijaan.

– Minusta Timo Soini on ison ihmisen asialla, ja se iso ihminen on hän itse, Turkkila kiteytti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)