Verkkouutiset

LM-kysely: Timo Soinin kannatus jatkokaudelle hiipuu, Jussi Niinistö halutaan presidenttiehdokkaaksi

Lännen Median kyselyyn vastasi reilu 200 perussuomalaisten ydinvaikuttajaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Lännen Median kyselyn mukaan 59,8 prosenttia perussuomalaisten ydinjoukosta uskoo nykyisen puheenjohtajan Timo Soinin asettuvan ehdolle jatkokaudelle puolueen puheenjohtajaksi. Kyselyyn vastasi 77 piirihallitusten jäsentä, 86 paikallisosaston tai jonkin muun puolueen alaisen järjestön puheenjohtajaa, 11 kansanedustajaa sekä 33 jossain muussa tehtävässä toimivaa perussuomalaista.

Vuodesta 1997 perussuomalaisia johtanut Soini ei saa enää varauksetonta kannatusta puolueväeltään. Kyselyn vastaajista alle puolet, 48 prosenttia, vastasi haluavansa Timo Soinin jatkokaudelle puolueen puheenjohtajaksi. Soini on silti selvästi suosituin ehdokas puheenjohtajaksi tulevalle kaudelle, joka päättyy vuonna 2019. Vastaajista monet pitävät Soinia hyvänä ulkoministerinä mutta näkevät hänen kukoistuskautensa puolueen puheenjohtajana hiipuvan.

Kyselyn vastaajat saivat valita vapaasti mieleisensä puheenjohtajan seitsemästä vaikutusvaltaisimmasta perussuomalaisesta. Listalla olivat puolueen ministerit Soini, Jussi Niinistö, Jari Lindström sekä Pirkko Mattila, eduskunnan puhemies Maria Lohela, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho ja eurovaalien äänimagneetti Jussi Halla-aho.

Monet kenttävaikuttajat nostaisivat Terhon puoluejohtajaksi kesäkuussa. Terho on LM-kyselyssä toiseksi suosituin vaihtoehto 16,5 prosentin kannatuksella. Halla-aho saa 13 prosentin suosion. Jos Soini ilmoittaisi luopuvansa puheenjohtajuudesta, asetelma muuttuisi. Maltillisiksi mainitut Terho (35,8 %) ja Niinistö (23,4 %) nousevat silloin seuraajapörssin kärkinimiksi.

– Niinistö ja Terho ovat ainoat henkilöt, joilla on kyky pitää puolue yhtenäisenä. Eivät ole yhden asian miehiä, sanoo Timo Tukia Vilppulasta.

Avoimista vastauksista käy ilmi, että maahanmuuttoa vastustavat perussuomalaiset ovat tyytymättömiä puolueen linjaan ja ryhmittyvät Halla-ahon tai useasti mainitun kansanedustaja Laura Huhtasaaren taakse.

Jussi Niinistö on suosituin ehdokas perussuomalaisten presidenttiehdokkaaksi 56,9 prosentin kannatuksella. Seuraavaksi suosituin on puhemies Maria Lohela (18,3 %).

– Tämä on Jussi Niinistön tilaisuus nousta perussuomalaisten huipulle. Tämä on hänen näytöksensä. Menestys näissä vaaleissa määrittelee hänen asemansa jatkossa, eräs Niinistöä kannattava vaikuttaja arvioi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)