Verkkouutiset

LM-kysely: Timo Soini 54,7 – Jussi Halla-aho 45,3

Europarlamentaarikko Jussi Halla-ahon kannatus on noussut perussuomalaisten puheenjohtajakilpailussa lähelle puheenjohtaja Timo Soinin suosiota, kertoo Lännen Media.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Asia selviää Lännen Median kyselystä, jonka vastaajina ovat piirihallitusten jäsenet, paikallisyhdistysten puheenjohtajat, kansanedustajat sekä muissa keskeisissä tehtävissä toimivat perussuomalaiset.

Jos europarlamentaarikko Jussi Halla-aho ja ulkoministeri Timo Soini olisivat äänestyksessä kahdestaan vastakkain, valitsisi 45,3 prosenttia kyselyn vastaajista Halla-ahon. Soini voittaisi kuitenkin haastajansa 54,7 prosentin kannatuksella (vastaajien määrässä 133–110). Tiukka tulos osoittaa, että Halla-aholla on edellytykset nousta perussuomalaisten johtoon kesäkuun puoluekokouksessa, mikäli hän asettuu ehdolle.

– Pelkkä Halla-ahon ilmoitus, että hän harkitsee ehdokkuutta, on aiheuttanut puolueen kentällä kuplintaa, mutta kukaan ei ole ennen tätä kyselyä tiennyt hänen kannatuksensa laajuutta. Tulos todistaa, että Halla-aholla on huomattavaa aitoa kannatusta ja realistiset mahdollisuudet haastaa Soinin, arvioi Turun yliopiston eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä.

Jos Soini ei pyri jatkokaudelle, Terho voittaa Halla-ahon

Mikäli kaikki tunnetuimmat perussuomalaiset asettuisivat ehdolle, puheenjohtajavaalin toiselle kierrokselle etenisivät LM-kyselyn perusteella juuri Soini (40,8 %) ja Halla-aho (26,4 %).

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho (16,8 %) jäisi kauas kärkikaksikosta. Puolustusministeri Jussi Niinistö sai 6,8 prosenttia äänistä. Oikeus- ja työministeri Jari Lindströmin nimi ei ole mukana kyselyssä. Lindström sanoi Verkkouutisille, ettei aio asettua ehdolle puheenjohtajaksi missään tapauksessa.

Jos Soini ei pyri jatkokaudelle, Terho ja Halla-aho kilpailisivat tasaväkisesti avauskierroksen voitosta ennen Niinistöä. LM-kyselyn kaksintaistelussa Terho voittaa Halla-ahon prosentein 57,9–42,1 eli suuremmalla erolla kuin Soini.

Lännen Median kyselystä ilmenee, että perussuomalaiset toivovat puheenjohtajakamppailusta muutosta puolueen nykyiseen pysähtyneeseen ja ummehtuneeseen ilmapiiriin.

Soinin jatkokautta puheenjohtajana toivovistakin enemmistö haluaisi nähdä, että puheenjohtajasta äänestettäisiin. Näin osoitettaisiin, että perussuomalaiset ei ole yhden miehen puolue.

Kyselyyn osallistui 256 perussuomalaista vaikuttajaa. Vastausprosentti oli 50,5, joten tulokset ovat vahvasti suuntaa antavia. Kyselyyn vastasi 166 piirihallitusten jäsentä ja 13 kansanedustajaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)