Verkkouutiset

Päivi Räsänen KD-lehdessä: Eutanasia kuuluu eläinlääketieteeseen

Kristilliset maat ovat irtautumassa arvoperinteestään eli kristillisistä arvoista, arvioi kansanedustaja Päivi Räsänen (kd.) KD-lehdessä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yli kaksi vuosikymmentä kansanedustajana toiminut Päivi Räsänen katsoo, että niin suomalainen yhteiskunta kuin muutkin läntiset maat ovat irrottautumassa kristillisestä arvopohjasta ja perinteestä.

– Sellaiset ihmiselämän ikiaikaiset käsitykset kuin äitiys, isyys ja avioliitto halutaan kyseenalaistaa.

Erittäin huolestunut Räsänen on eutanasia-keskustelusta.

– Jos meillä sallitaan se, että lääkäri voi surmata potilaansa osana hoitosuosituksia ja hyviä hoitokäytäntöjä, se sotii kyllä todella vahvasti vastaan perinteistä lääkärietiikkaa. Siinä ihmisen elämän kunnioitus on lähtökohtana. Toki myös kärsimysten lievittäminen kuuluu siihen, hän sanoo.

– Eutanasia kuuluu eläinlääketieteeseen. Minä lähden siitä, että elämä on pyhää, ja viides käsky Älä tapa pätee aina.

Räsänen toteaa, että tarpeettoman kärsimyksen lievittämiseen on jo keinoja.

– Sedaatio toimii saattohoidossa niin, että kun potilas saa nukutettuna levätä, niin sitten on taas kirkkaita hetkiä, jotka voi viettää vaikka läheistensä kanssa, Räsänen perustelee.

– Ajattelen, että nyt jos koska meidän kristittyjen on oltava valveilla. Ihmisen elämän arvo on nyt maalitauluna, hän sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)