Poliisi on saanut ilmoituksia netissä julkaistusta videosta. LEHTIKUVA / ONNI OJALA

Poliisille ilmoituksia raiskaajien metsästyksestä uhoavasta videosta

Poliisin mukaan seksuaalirikoksiin vastaaminen väkivallalla ei paranna turvallisuutta.

Poliisi kertoo saaneensa ilmoituksia netissä julkaistusta videosta ”Raiskaajien ja pedofiilien metsästys on alkanut”. Poliisin mukaan videolla vihjataan tarkoitukseen luodusta valeprofiilista ja käyttäydytään väkivaltaan viittaavalla tavalla.

Poliisihallitus muistuttaa, ettei rikoksiksi epäiltyihin tekoihin voi lähteä suunnitelmallisesti vastaamaan vakavin rikoksin. Poliisin mukaan seksuaalirikoksiin vastaaminen väkivaltarikoksilla ei edistä yhteiskunnan turvallisuutta tai ihmisten hengen ja terveyden suojaa.

− Poliisi suhtautuu väkivallalla uhkailuun vakavasti ja pyrkii estämään ennalta mahdollista väkivaltaa. Väkivallalla uhkailu on tuomittavaa riippumatta siitä, tapahtuuko se uhkaavasti käyttäytyvänä katupartiointina vai samalla tavalla toimivana nettipartiointina, poliisitarkastaja Pekka Heikkinen Poliisihallituksesta toteaa poliisin tiedotteessa.

Poliisihallitus on pyytänyt Helsingin poliisilaitosta arvioimaan alkuviikon aikana, onko asiassa syytä epäillä rikosta ja mihin ennalta estäviin ja muihin toimiin video antaa aihetta.