Poliiseja maalitetaan häirintään. LEHTIKUVA / ELLA KIVINIEMI

Poliisia häirittiin – IS: Jussi Halla-ahon nosto teki ylikomisariosta kohteen

Häirintää harjoittavat tahot yrittävät saada toimintansa vaikuttamaan laajalta.

– Halutaan saada asia vaikuttamaan siltä, että vähintään puoli Suomea on kimpussa. Saadaan painetta, kun someen tungetaan viestiä luoden mielikuvaa, että vaikuttajia on paljon. Se ei vaadi paljon taustojen selvittämistä, Helsingin poliisilaitoken johtokeskuksen johtaja, ylikomisario Jussi Huhtela sanoo Ilta-Sanomille.

IS kertoo tässä poliisin kohtaamasta häirinnästä. Sosiaalinen media ja Internet ovat helpottaneet erilaisen häirinnän kohdistamista yksittäisiin viranomaisiin. Esimerkiksi Lounais-Suomen poliisilaitoksella toimiva nettipoliisi siirtyi hiljattain osin toisiin tehtäviin voimakkaan vihakampanjan vuoksi.

Joskus häirintä ulottuu netin ulkopuolelle. Poliiseille saatetaan vaikka soittaa ja puheluita nauhoittaa ja leikellä uusiksi netissä julkaistaviksi.

Ylikomisario Jussi Huhtelan mukaan systeemaattista häirintää harjoittavia tahoja on lopulta melko vähän. Tällaiset toimijat yrittävät kuitenkin saada toiminnan näyttämään isommalta kuin se todellisuudessa on.

Huhtela joutui itse some-myllytyksen kohteeksi viime vuonna, kun perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho nosti Huhtelan maahanmuuttoaiheisen tviitin esiin Facebookissa.

– Maalituskampanjoita aiheuttaa usein aiheet, jotka puhuttavat yhteiskunnassa ja jotka polarisoivat keskustelua, Huhtela sanoo.

 

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt