Kim Jong-un puhui Korean työväenpuolueen keskuskomitean politbyroon kokouksessa 2. heinäkuuta. KCNA VIA KNS - LEHTIKUVA / AFP

Pohjois-Korea käskee sairaaloita valmistamaan lääkkeensä

Maan hallinto kehottaa turvautumaan korealaiseen lääketieteeseen.

Kommunistidiktatuurin johto on määrännyt sairaalat valmistamaan itse omat lääkkeensä vakavan lääkepulan ratkaisemiseksi, kertoo Daily NK.

Paikalliset ihmettelevät, kuinka sairaaloiden lääkeomavaraisuus voidaan toteuttaa, kun laitteet ja raaka-aineet puuttuvat.

Pohjois-Korean oma lääketeollisuus hävisi 1990-luvun talousromahduksen ja nälänhädän aikaan, minkä jälkeen maa on ollut riippuvainen Kiinasta tuotavista lääkkeistä. Kiinan raja kuitenkin suljettiin koronaepidemian takia, joten lääkkeiden saatavuus on erittäin huono.

Daily NK:n lähteet kertovat, että viranomaisten ohjeet ovat ”epärealistisia” ja ”käsittämättömiä”. Lääkkeitä on mahdotonta valmistaa ilman monimutkaista teknologiaa ja raaka-aineita kuten reagensseja. Lisäksi vaadittaisiin lääketutkimusta, lääketestausta ja lääkekehittelyä, jotka myös puuttuvat Pohjois-Koreasta.

Kun sairaalat on kuitenkin määrätty valmistamaan lääkettä, alkavat ne ilmeisesti tuottaa korealaisen lääketieteen rohtoja, johon myös viranomaiset ovat rohkaisseet.

Korealainen lääketiede on varsin samanlaista kuin kiinalainenkin. Erona on vain se, että siinä käytetään Koreasta löytyviä ainesosia. Yrtit eivät kuitenkaan voi korvata antibiootteja ja rokotteita. Nämä korvikelääkkeetkin voivat olla epäpuhtaita, kun niitä valmistetaan kotikutoisesti.

Pohjois-Korean mukaan maan noin 900 koronan karanteenitapausta ovat kaikki olleet negatiivisia, eikä maassa ole ollut yhtään vahvistettua koronatapausta. Diktaattori Kim Jong-un sanoi maata johtavan työväenpuolueen keskuskomitean politbyroon laajennetussa kokouksessa 2. heinäkuuta, että Pohjois-Korean koronapolitiikka on ollut ”loistava menestys”.

Puolueen keskuskomitea on ollut huolissaan maakunnista raportoiduista kuolintapauksista. Paikallisia kansanneuvostoja on käsketty varmistamaan, ettei lisää kuolemia ilmenisi ennen lokakuussa vietettäviä Pohjois-Korean perustamisen 75-vuotisjuhlia.

 

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt