X
SULJE MAINOS
Pohjois-Korean talouskriisi on kärjistynyt pandemian aikana. / Manoj Malhotra

Pohjois-Korea rakentaa supermarketteja, mutta hyllyihin ei ole tavaraa

Työväenpuolueen taloussuunnitelmaan on suhtauduttu varauksella maan talousvaikeuksien vuoksi.

Pohjois-Korean työväenpuolueen keskuskomitea on määrännyt paikallishallintoa rakentamaan maalle uuden kaupallisen verkoston lähikuukausien aikana.

DailyNK-sivuston haastatteleman lähteen mukaan viranomaisten on laadittava suunnitelma marraskuun loppuun mennessä ja käynnistettävä uusien kauppojen tai supermarkettien toiminta vuoden loppuun mennessä.

Hanke on herättänyt huolestuneita reaktioita torimyyjien keskuudessa, sillä alan tulevaisuus on nähty epävarmana.

Uusien kauppojen perustamiseksi toivotaan yksityisiä investointeja. Tuotteita kuitenkin myytäisiin markkinahintoja edullisemmin, sillä uusi talousverkosto olisi valtion ohjauksessa.

Paikallisten kerrotaan suhtautuneen keskuskomitean suunnitelmaan varauksella muun muassa Pohjois-Hamgyongin maakunnassa. Haasteena on, että sulkeutunut diktatuuri kärsii tällä hetkellä vakavasta elintarvikekriisistä. Ruokapulan kerrotaan heikentäneen kuluvan vuoden aikana myös maan asevoimien toimintakykyä.

Arvostelijat ovat huomauttaneet, että Pohjois-Koreasta löytyy jo nykyisin kauppoja, mutta tuotteet ovat loppuneet niiden hyllyiltä.

– Ei ole tiedossa, tullaanko uutta kauppaverkostoa hallinnoimaan kunnolla. Monet pohtivat, pitäisikö maakunnan propagandaa uskoa, paikallislähde sanoo.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt