Verkkouutiset

Podemos-puolueen suosio laskussa – vaalivoitto epätodennäköinen

Espanjan vasemmistopuolue Podemoksen suosio näyttää olevan laskussa, kertoo Business Insider.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Espanjalainen vasemmistopuolue Podemos on ollut gallupien mukaan kovassa nousussa Espanjassa viimeisen vuoden aikana. Podemos on saavuttanut suosiota muun muassa jyrkästi leikkausten ja säästöjen vastaisella linjallaan.

Podemos-puolueen suosion kasvun on arveltu johtuvan osittain Kreikan vasemmistopuolue Syrizan nousun ja vaalivoiton myötävaikutuksesta. Kreikan velkaneuvotteluiden jatkuessa myös Podemos on kuitenkin alkanut menettää suosiotaan ja viimeisimpien tutkimusten mukaan näyttää epätodennäköiseltä, että Podemos voisi voittaa Espanjassa joulukuussa järjestettävät eduskuntavaalit.

Espanjalaisen La Vanguardia-lehden mukaan Podemos-puolueen pääsihteeri Pablo Iglesias kielsi sunnuntaina lehdistötilaisuudessa kuitenkin jyrkästi mahdollisuuden, että Podemos voisi olla osa jonkin muun puolueen johtamaa hallitusta. Iglesias teki selväksi, että puolueen tavoite on voittaa vaalit.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)