Petri Sarvamaa: Hintojen epävakaus on maitomarkkinoiden suurin ongelma

Kokoomuksen eurokansanedustajan Petri Sarvamaan mielestä EU-komissiolla on liian ruusuinen kuva maidontuottajien tilanteesta.

Petri Sarvamaan lausunto maitoalan tulevaisuudennäkymistä hyväksyttiin tiistaina Euroopan parlamentin talousarvion valvontavaliokunnassa.

Komission joulukuussa antama kertomus EU:n maatalousmarkkinoiden ja -tulojen näkymistä vuoteen 2024 on Sarvamaan mukaan maitomarkkinoiden osalta ristiriidassa viimeaikaisen kehityksen kanssa.

– Hintojen epävakaus on maitomarkkinoiden suurin ongelma. Venäjän asettama tuontikielto on kasvattanut hintavaihteluja ja odotettavissa on, että kiintiöjärjestelmän päättyessä epävakaus edelleen kasvaa. Jos lisäksi hintavaihtelut eri jäsenmaiden välillä kasvavat, niin erityisesti syrjäisten ja epäsuotuisten alueiden maidontuottajat ovat uhattuina, Sarvamaa varoittaa tiedotteessa.

Hän suosittelee maatalousvaliokunnalle annetussa lausunnossa, että epäsuotuisilla alueilla olisi kehitettävä maidon tuotantosidonnaista tukea.

– Samalla tuottajien neuvotteluvoimaa on vahvistettava, kuten kahden vuoden takaisessa EU-asetuksessa säädetään, hän lisää.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt