X
SULJE MAINOS

Perussuomalainen rakentaa syyrialaisille jalkapallokentän

Olemme sanoneet, että haluamme auttaa pakolaisia paikan päällä, sanoo Simon Elo.

Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Simon Elo on parhaillaan Turkissa, jossa hänen tarkoituksenaan on rakentaa syyrialaispakolaisille jalkapallokenttä. Rakennushanke on osa Euroopan Nuoret Konservatiivit -järjestön Turkin-vierailua, ja mukana on myös meppejä ja kansanedustajia 14 Euroopan maasta.

– Tarkoitus on rakentaa jalkapallokenttä viikonlopun aikana. En vielä tiedä tarkkaan millainen siitä tulee, Elo sanoo puhelimitse Verkkouutisille Turkin Gaziantepista läheltä Syyrian rajaa.

– Olemme sanoneet, että haluamme auttaa pakolaisia paikan päällä. Tässä on konkreettinen tapa tehdä sitä, Elo toteaa.

Vierailuryhmä tapaa matkan aikana Turkin hallintoa, avustustyöntekijöitä ja sodan osapuolia. Elo toteaa, että Turkin valtio on rahoittanut pakolaisongelmaa jo kahdella miljardilla dollarilla. Muuta apua on saatu 160 miljoonaa dollaria, josta 50 miljoonaa arabimailta, 60 miljoonaa YK:lta ja 15 miljoonaa EU:lta.

– Turkki sanoo, että he eivät ota pakolaisia, vaan että he auttavat tässä ystäviään.

Elon mukaan matkalla saatu viesti on selvä.

– Näyttää siltä että konflikti ei ratkea nopeasti. Kapinallistenkin keskuudessa on erilaisia ryhmiä, jotka ovat sodassa jopa keskenään.

Jalkapallokenttä rakennetaan Nizipin pakolaisleirille, ja kun se on valmis, rakentajat pelaavat ystävyysottelun. Eloa ei nähdä kentällä.

– En ole erityisesti jalkapalloihminen. Jos olisi pelattu salibandya, olisin ollut mukana, Elo toteaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt