Verkkouutiset

Pertti Salolainen: Kaikki EU-maat NATO:n jäseniksi

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtaja Pertti Salolaisen mielestä kaikkien EU-maiden olisi syytä liittyä Pohjois-Atlantin puolustusliitto NATO:n jäseniksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pertti Salolainen (kok.) muistuttaa, että EU:lla on yhteinen ulko- ja turvallisuuspolitiikka ja yhteiset taistelujoukot.

– Esimerkiksi sotilaallisesti liittoutumattomat Suomi ja Ruotsi harjoittelevat aktiivisesti yhdessä NATO-maiden kanssa lähes samantasoisesti kuin Naton jäsenmaat, hän kertaa.

EU:lla ei ole puolestaan resursseja muodostaa NATO:n kanssa kaksinkertaisia puolustusratkaisuja eikä se Salolaisen mielestä olisi tarkoituksenmukaistakaan, sillä suuri enemmistö eli 22 EU:n jäsenmaata on NATO:n jäseniä.

– Looginen seuraava askel on että kaikki EU:n jäsenmaat liittyvät NATO:n jäseniksi. Tällä olisi monia myönteisiä vaikutuksia, sillä näin Euroopan ääni NATO:ssa vahvenisi, säästöt korkean teknologian asehankinnoissa olisivat mahdollisia ja puolustusteollisuuden yhteistyö lisääntyisi, Salolainen sanoo.

Myös Suomen ja Ruotsin kaavailtu puolustusyhteistyö sijoittuisi hänen mielestään hyvin NATO:n puitteisiin.

– Nykyinen tilanne on poliittisesti ja sotilaallisesti sekava ja johtaa resurssien hukkakäyttöön, Salolainen moittii.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)