Valtiontalouden tarkastusvirasto VTV logo Helsingissä 5. tammikuuta 2021. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Pauli Kiuru: VTV:n pääjohtajan muuttuvat selitykset pahentavat tilannetta

Asian käsittely tarkastusvaliokunnassa jatkuu.

Kansanedustaja Pauli Kiurun (kok.) mukaan Valtiontalouden tarkastusviraston (VTV) pääjohtaja Tytti Yli-Viikarin muuttuvat selitykset pahentavat hänen tilannettaan.

Kiuru viittaa Ilta-Sanomien artikkeliin koskien Yli-Viikarin viraston luottokortilla maksattamia menoja. Niihin lukeutuu esimerkiksi 174 euron hiusmuotoiluvalmennukseen osallistuminen.

VTV:stä kerrottiin IS:lle aluksi, että valmennus liittyi pääjohtajan valokuvaukseen. Kuvauksen syytä ei kerrottu. Myöhemmin virastosta kerrottiin, ettei valmennus liittynytkään Yli-Viikarin työtehtäviin. Yli-Viikari itse ei ollut tavoitettavissa vastaamaan median kysymyksiin.

– Pääjohtaja ei ole tavoitettavissa vastaamaan median kysymyksiin. Sekin on vastaus. Muuttuvat selitykset pahentavat tilannetta, Kiuru kirjoittaa Twitterissä.

Kiuru on mukana eduskunnan tarkastusvaliokunnassa. Asian käsittely valiokunnassa on kesken.

– Pääjohtaja voi: 1. Erota 2. Eduskunta voi erottaa salissa äänestämällä 3. Kansliatoimikunta voi pidättää toistaiseksi virantoimituksesta, jos tietyt edellytykset täyttyvät 4. Kaikki jatkuu kuten ennenkin, Kiuru luettelee vaihtoehtoja.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt