Kuljetuksen ja varastoinnin alatoimialoista maaliikenne kasvoi 6,1 prosenttia vuodentakaisesta vastaavasta ajanjaksosta. LEHTIKUVA/JUSSI NUKARI

Palveluiden liikevaihto kasvoi 6,8 prosenttia

Palvelualojen liikevaihto kasvoi syys-marraskuussa 6,8 prosenttia edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.

Tilastokeskuksen mukaan toimialoista voimakkaimmin nousivat hallinto- ja tukipalvelutoiminta (+12,2 %) sekä palvelualojen toimialoista suurin eli kuljetus ja varastointi (+8,0 %).

Myös ammatillinen, tieteellinen ja tekninen toiminta sekä majoitus- ja ravitsemistoiminta ylsivät hyvään kasvuun vuodentakaisesta. Palvelualoissa ei ole mukana kaupan toimialoja.

Hallinto- ja tukipalvelutoimintaa voimakkaimmin kasvatti vuokraus- ja leasingtoiminta (+23,5 %). Myös työllistämistoiminta (+19,9 %) ja matkatoimistojen ja -järjestäjien toiminta sekä varauspalvelut (+12,2 %) toivat alalle kasvua.

Kuljetuksen ja varastoinnin alatoimialoista maaliikenne kasvoi 6,1 prosenttia vuodentakaisesta vastaavasta ajanjaksosta. Varastointia ja liikennettä palveleva toiminta ylsi 9,6 prosentin kasvuun.

Ammatillisen, tieteellisen ja teknisen toiminnan toimiala kasvoi 7,4 prosenttia. Toimialaa kannatteli alatoimialoista muut erikoistuneet palvelut liike-elämälle (+11,6 %). Myös lakiasiain- ja laskentatoimen palvelut (+10,3 %) sekä mainostoiminta ja markkinatutkimus (+8,5) olivat vahvassa kasvussa.

Tieteellinen tutkimus ja kehittäminen puolestaan hidasti kehitystä 2,1 prosentin laskullaan.

Majoitus- ja ravitsemistoiminnan toimialaa kasvatti majoituspalvelut yhdeksän prosentin kasvullaan. Ravitsemistoiminta ylsi sekin viiden prosentin nousuun.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt