Koko taloutta hitaammin palkkasumma kasvoi teollisuudessa, kaupassa ja rakentamisessa. LEHTIKUVA / MILLA TAKALA

Palkkasumman kasvu hidastui viime vuodesta

Yksityisellä sektorilla maksettujen palkkojen summa kasvoi elo-lokakuussa hitaammin kuin vuosi sitten.

Koko talouden palkkasumma oli Tilastokeskuksen tietojen mukaan elo-lokakuussa 3,2 prosenttia suurempi kuin vastaavana ajanjaksona vuotta aiemmin. Palkkasumman kasvu on kuitenkin hidastunut viime vuoteen verrattuna. Vuosi sitten elo-lokakuussa koko talouden palkkasumma kasvoi 4,4 prosenttia.

Yksityisellä sektorilla maksettujen palkkojen summa oli elo-lokakuussa 3,7 prosenttia vuodentakaista suurempi. Julkisella sektorilla palkkasumma oli 2,7 prosenttia suurempi. Vuosi sitten elo-lokakuussa palkkasumma kasvoi yksityisellä sektorilla 5,4 prosenttia ja julkisella sektorilla 2,9 prosenttia edellisvuodesta.

Palkkasumman kasvu oli koko taloutta nopeampaa muun muassa yksityisissä terveydenhuolto- ja sosiaalipalveluissa ja rahoitustoiminnassa. Hitaammin palkkasumma kohosi sen sijaan teollisuudessa, kaupassa, yksityisessä koulutuksessa ja rakentamisessa.

Lokakuussa koko talouden palkkasumma kasvoi 3,5 prosenttia edellisvuodesta. Yksityisen sektorin palkkasumma kasvoi 4,3 prosenttia ja julkisen sektorin 2,8 prosenttia viime vuoden lokakuusta.

Palkkasumma on työntekijöille maksettujen bruttopalkkojen summa ilman optioita. Siihen vaikuttavat sekä työllisyydessä että ansiotasossa tapahtuvat muutokset.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt