Verkkouutiset

Kirjoittajan mukaan kansalaiset tarvitsevat selkeämpää johtamista ja viestintää kuin on nähty. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Päättäjien toiminta ei lisännyt luottamusta

BLOGI

Kirjoittajan mukaan etäopetuksesta käyty julkinen mittelö oli ikävää seurattavaa.
Sture Fjäder
Sture Fjäder
Sture Fjäder on pitkän linjan työmarkkinajohtaja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vuosi 2022 on alkanut haastavissa merkeissä. Seuraamme pandemian kehitystä Suomessa ja maailmalla erityisen tarkasti. Työmarkkinakierroksella on iso vaikutus ostovoimaan, ansiokehitykseen, kilpailukykyyn ja työllisyyteen. Toisin sanoen neuvotteluilla on vaikutus koko yhteiskuntaan. Kiristynyt maailmanpolitiikan tilanne mietityttää ja vaikuttaa monin tavoin Suomessakin. Päätöksenteko vaatii vastuullisuutta kaikilta tahoilta.

Seuraavina viikkoina näemme, mikä on omikron-muunnoksen leviämisvauhti ja millainen vaikutus sillä on yhteiskuntaamme. Yhteinen tilannekuva, tutkittuun tietoon ja asiantuntijuuteen pohjautuva päätöksenteko sekä selkeä viestintä ovat elintärkeitä.

Viime viikolla alkoi laaja keskustelu koulujen mahdollisesta siirtymisestä etäopetukseen. Poliittiset päättäjät toimivat tavalla, joka ei lisännyt luottamusta yhteiseen ja vastuulliseen päätöksentekoon. Muutaman päivän ajan jatkunut mittelö julkisuudessa oli hämmentävää ja ikävää seurattavaa.

Vaikka kukaan ei voi ennakoida tarkkaan, miten epidemiatilanne muuttuu ja millainen se on muutaman viikon kuluttua, kansalaiset ja yhteiskunta tarvitsevat selkeämpää johtamista ja viestintää kuin juuri näimme.

Mahdolliset lisärajoitukset aiheuttavat väistämättä lomautuksia ja irtisanomisia. Karanteenit ja sairastumiset aiheuttavat työpaikoilla ongelmia. Mitä tavoitellaan yhteiskunnan avoimena pitämisessä? Onko koronapassin kehittämisestä olemassa yhteinen tavoite? Miten uusia tukipaketteja luodaan ja millä perustein?

On ymmärrettävää, että poliittisten päättäjien energia on ollut ja on edelleen päivänpolttavien ongelmien ratkaisemisessa. Niiden lisäksi katseen pitää kuitenkin olla suunnattuna jo pidemmälle. Meidän pitää aloittaa pandemialainsäädännön kehittäminen. Nykyinen tartuntatautilaki tarjoaa välineitä pandemian hoitoon, mutta se ei ole riittävä. Kansalaiset, yritykset ja yhteiskunta kaipaavat vastuullisia päätöksiä, joilla luodaan uskoa tulevaisuuteen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)