X
SULJE MAINOS

Pääministeri eduskunnassa: Me kaikki tuomitsemme väkivaltaisen ääriliikehdinnän

Juha Sipilän mukaan väkivaltaan kannustavien ääriliikkeiden tai tunnusten kieltämistä selvitetään.

Eduskunnan kyselytunnilla kysyttiin Helsingin Asema-aukiolla uusnatsien välikohtauksen jälkeen menehtyneen miehen tapauksesta.

– Tällainen väkivaltainen ääriliikehdintä on tuomittavaa. Ja uskon, että me kaikki tässä salissa tuomitsemme sen mitä on tapahtunut ja esitämme yhteisen osanottomme tässä menehtyneen omaisille. Ihmisarvo on jakamaton, elämä on lahja ja elämän lahjaa meidän kaikkien pitää kaikissa tilanteissa kunnioittaa, pääministeri Juha Sipilä sanoi.

– Se mitä hallitus tässä tilanteessa nyt asialle tekee, niin olemme lähteneet selvittämään lainmuutosta, edellytyksiä lainmuutokselle, sisäministerin johdolla, missä väkivaltaan kannustavat ääriliikkeet voitaisiin kieltää tai näiden väkivaltaisten ääriliikkeiden kantamat tunnukset voitaisiin kieltää. Sisäministerin johdolla tehdään tästä asiasta selvitys ja tarvittavat päätökset mahdollisimman nopeasti.

Pääministerin mukaan ”me varmasti voimme tehdä paljon enemmän yhdessä”.

– Me voimme yhdessä myös tehdä sen eteen, että vastakkainasettelu kaikissa kysymyksissä, isommissa ja pienemmissä, vähenee. Ja että me Suomi 100 -hengessä rupeamme yhä enemmän toimimaan ja tekemään asioita yhdessä, Sipilä totesi.

– Eriarvoisuuden kehitykselle me voimme myös tehdä yhdessä enemmän. Ehkä tärkeimpänä toimena on se, että yhä useampi suomalainen saisi olla yhteiskuntaa rakentamassa työelämässä.

– Meillä on varmasti myös lainsäädännössä puutteita. Kyllä tämän vakavan tapahtuman seurauksena myös lainsäädäntöä pitää nöyrästi arvioida, että onko siellä sellaisia puutteita, jolla tällaiseen toimintaan voitaisiin paremmin puuttua. Hallitushan keväällä jo hyväksyi tällaisen ohjelman, jolla pyrimme ennalta ehkäisemään ääriliikkeiden radikalisoitumista, ja se ohjelma on pistetty toimeen jo koko maassa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt